Γερμανία: Η Uber θέλει να συνεργαστεί για πρώτη φορά με εταιρείες ταξί σε όλη τη χώρα – σοβαρές επιφυλάξεις από τον κλάδο

Ο πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς Uber ανοίγει την εφαρμογή του στις εταιρείες ταξί σε όλη την Γερμανία, ενώ μέχρι σήμερα ήταν δυνατή η κράτηση διαδρομών με την Uber μόνο σε 16 γερμανικές πόλεις.

«Οι οδηγοί ταξί και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την Uber σε όλη τη χώρα. Αυτό θα επιτρέψει στις εταιρείες να αξιοποιήσουν πρόσθετες πηγές εσόδων χωρίς μηνιαίες συνδρομές μελών ή μακροχρόνιες συμβάσεις και να αυξήσουν σημαντικά τον κύκλο εργασιών τους», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Uber έχει ήδη αλλάξει την παγκόσμια στρατηγική της εδώ και μήνες, εντείνοντας τις προσπάθειες να προσελκύσει οδηγούς ταξί στην πλατφόρμα της. Σε πόλεις όπως το Βερολίνο και το Μόναχο, τα ταξί μπορούν ήδη να κλείνονται μέσω της εφαρμογής της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου το 20% όλων των ταξί στο Βερολίνο συνεργάζονται ήδη με την πλατφόρμα, ενώ σε ολόκληρη τη Γερμανία είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή της περισσότεροι από 4.000 οδηγοί ταξί.

Ο Κρίστοφ Βάιγκλερ, επικεφαλής της Uber Γερμανίας, ανέφερε ότι με το άνοιγμα της εφαρμογής σε όλους τους οδηγούς ταξί σε όλη την επικράτεια η Uber υποδεικνύει το ενδιαφέρον της να γίνει συνεργάτης του κλάδου των ταξί στη Γερμανία. «Οι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιοποίηση, την ενεργή διαφήμιση για τους πελάτες και την υψηλή ζήτηση στην πλατφόρμα μας. Η ψηφιακή κράτηση υπηρεσιών έχει γίνει το πρότυπο. Με την εφαρμογή Uber προσφέρουμε την τεχνολογική λύση και παρέχουμε στους οδηγούς ταξί πρόσθετες παραγγελίες, απλά και με διαφάνεια», δήλωσε.

Η Γερμανική Ένωση Ταξί και Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων εξέφρασε τις επιφυλάξεις της ως προς τη συνεργασία με την Uber. «Η συνεργασία μπορεί να εξεταστεί μόνο μεταξύ σοβαρών επιχειρηματικών εταίρων και υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες για την Uber», δήλωσε ο Μίκαελ Όπερμαν, διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTL/ntv.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *