Ιταλία : Τα ακριβά καύσιμα και η αδιαφορία της κυβέρνησης έχουν γονατίσει το ταξί.

«Έχουμε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το σοβαρό πρόβλημα των ακριβών καυσίμων που έρχεται μετά από δύο χρόνια πανδημικής κρίσης κατά την οποία δεν είχαμε καμία υποστήριξη. Το ακριβό καύσιμο μας έχει γονατίσει πλέον για τα καλά. Υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος και σιωπή της πολιτικής ηγεσίας». Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Orsa Taxi, Rosario Gallucci, υπογραμμίζοντας ότι «το κόστος διαχείρισης έχει υπερδιπλασιαστεί και δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί από τα έσοδα που βγάζουμε».
Η στάση, προσθέτει, «είναι προ των πυλών. Περιμένουμε απαντήσεις από τους θεσμούς, την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τις τοπικές αρχές. Πίσω από τη μη προγραμματισμένη δημόσια υπηρεσία υπάρχουν οικογένειες που πρέπει ακόμα να επιβιώσουν. Δένουμε τα ζωνάρια μας εδώ και δύο χρόνια, ζητήσαμε από τις οικογένειές μας να κάνουν υπομονή αλλά τώρα δεν μπορούμε πλέον να τα βγάλουμε πέρα», υπογραμμίζει ο Gallucci. «Τώρα βλέποντας τη σιωπή των θεσμών, βυθιζόμαστε σε απόλυτη απόγνωση, δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική από το να σταματήσουμε», προσθέτει. «Από αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χρήστες δεν θέλουμε να ζητήσουμε αύξηση των τιμολογίων. Θα ήταν επίσης επιζήμιο για τους χρήστες μας που πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν πολλές αυξήσεις », εξηγεί ο εθνικός γραμματέας της Orsa Taxi.
«Τα καύσιμα δεν είναι το μόνο θέμα. Έτοιμα να βγουν ξανά στους δρόμους είναι τα ταξί και για το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό. «Υπάρχει χρόνος μέχρι τις 15 Μαρτίου για οποιεσδήποτε τροπολογίες αλλά δεν υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια: η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να αφαιρέσει το άρθρο 8. Η ομάδα του ταξί είναι έτοιμη να κάνει άλλη μια διαμαρτυρία, όπως αυτή του περασμένου Νοεμβρίου, για να υπερασπιστούμε την δουλειά μας. Είμαι οδηγός ταξί τρίτης γενιάς – και ο παππούς μου και ο πατέρας μου ήταν οδηγοί ταξί – και δεν έχω δει ποτέ μια τόσο δραματική στιγμή όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...