Η Elite Taxi Barcelona προειδοποιεί: «Θα αναποδογυρίσουμε τα πάντα μέχρι να εφαρμοστεί ο νόμος.»

Το IMET, η δημόσια αρχή που ρυθμίζει την δραστηριότητα του ταξί στη Βαρκελώνη, επικύρωσε την έγκριση λειτουργίας της εφαρμογής της Uber στην πόλη. Η αμερικάνικη πολυεθνική προσπάθησε να μπει στην Βαρκελώνη αγνοώντας τους τοπικούς κανονισμούς για πολλούς μήνες. Ωστόσο προσάρμοσε το λογισμικό της στις απαιτήσεις του IMET και πήρε την έγκριση λειτουργίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Elite Taxi Barcelona σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Από την πλευρά της Elite, οι προθέσεις μας για τον μεγαλύτερο εχθρό του κλάδου στην ιστορία του ταξί, δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο. Για μας, και για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, η Uber εξακολουθεί να είναι ανεπιθύμητη στην πόλη.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Uber αποφάσισε – όπως κάνει πάντα – να παραβιάσει τους κανόνες του παιχνιδιού, να αμφισβητήσει το IMET και να ανοίξει παράνομα την εφαρμογή. Τώρα και αφού γελοιοποιήθηκε στα μάτια των ταξιτζήδων και των πολιτών, αποφάσισε ότι δεν είχε άλλο δρόμο από το να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανονισμούς. Το Uber Reality Show αναδεικνύει και μια άλλη πραγματικότητα. Το IMET είναι μια οντότητα που μπορεί να ρυθμίζει τους πραγματικούς κατόχους αδειών, τους αληθινούς ταξιτζήδες, αλλά δεν έχει την δυνατότητα να προστατεύσει τον τομέα από εταιρίες τύπου Uber.»

Τέλος, η Elite προειδοποιεί για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει ενόψει της κατάστασης, όπως η εξωτερική σήμανση κάθε αυτοκινήτου που συνεργάζεται με την Uber. «Θα ασκήσουμε πίεση παντού, με τον ίδιο τρόπο καταγγέλλουμε την διοίκηση για την χαριστική αντιμετώπιση που τυγχάνει η Cabify. Τους δώσατε ελεύθερη στάθμευση επ’ αόριστο στους δρόμους της Βαρκελώνης και τους επιτρέψατε να αγνοούν τους κανονισμούς για προκράτηση.»

Η ανακοίνωση καταλήγει με μια προειδοποίηση προς τις δημόσιες αρχές. «Θα αναποδογυρίσουμε τα πάντα έως ότου τηρηθεί ο νόμος στην Βαρκελώνη.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...