Ιταλία : Τα Συνδικάτα ταξί ανακοίνωσαν εθνική απεργία στις 22 Οκτωβρίου 2021 και διαμαρτύρονται για τις παράνομες μεταφορές και τις εφαρμογές των πολυεθνικών

Οι ιταλικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Ταξί έχουν εκφράσει επανειλημμένα την δυσαρέσκειά τους στο Υπουργείο Μεταφορών για την παράνομη χρήση αδειών ενοικίασης με οδηγό (NCC) και την εν γένει λειτουργία τους.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν :

‘’Φτάσαμε χωρίς αμφιβολία σε μια απαράδεκτη κατάσταση. Στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, παραβιάζοντας κάθε κανόνα ( που διευκολύνεται επίσης από παράλογες συμπεριφορές των Τοπικών Διοικήσεων) τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό (NCC) πραγματοποιούν στην ουσία την υπηρεσία TAXI.  Είναι καθαρά μια κερδοσκοπική τακτική, ενσωματωμένη στη δράση πολυεθνικών εταιρειών, που επιτίθεται στους χρήστες και υποβιβάζει το TAXI όλο και περισσότερο σε οριακό ρόλο που καθιστά την απόδοση της εργασίας μας μη βιώσιμη.

Μεταξύ άλλων, αυτή η ανομία και η  απόλυτη αδιαφορία για κανονισμούς παράγει αφορολόγητα κέρδη, τα οποία μετακινούνται άθικτα στους φορολογικούς παραδείσους, χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα μας. Παράλληλα  κάθε μέτρο υποστήριξης για τους οδηγούς ταξί μειώνεται και υπόκειται σε ακατανόητους περιορισμούς.

Η διατήρηση αυτής της κατάστασης  οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερη ανισότητα, μεταξύ εκείνων που ζουν από την εργασία τους ( οδηγοί ταξί) και εκείνων που, αναπτύσσουν κερδοσκοπικές ενέργειες χωρίς καν επιχειρηματικό κίνδυνο. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως εργαζόμενοι στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, αυτό που είναι πραγματική μόλυνση στη δουλειά μας, η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, πρέπει να αποκλειστεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Ιταλικής Κυβέρνησης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπεράσπιση Ιταλών εργαζομένων και επιχειρήσεων κατά της ποινής του Lazio TAR αρ. 9364/2021, και  άμεση ρύθμιση των πλατφορμών τεχνολογίας όπως απαιτείται από το Νόμο 12/2019 . Τα Συνδικάτα Ταξί όλης της χώρας αποφάσισαν απεργία στις 22 Οκτωβρίου  και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία εγγυάται την \”κοινωνική\” υπηρεσία μεταφοράς για ηλικιωμένους, ανάπηρους και ασθενείς.

Εάν μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε αυτές τις διαμαρτυρίες με έντονο και πιεστικό τρόπο, πάντα με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος. ΄΄

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...