Η Αυστραλία επιβάλλει πρόστιμο 21 εκατομμυρίων δολαρίων στην Uber για παραπλάνηση του επιβατικού κοινού

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας επέβαλε πρόστιμο 21 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων (14 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α) στην Uber για παροχή ψευδών πληροφοριών στους πελάτες της. Η εταιρεία παραδέχτηκε προηγουμένως ότι παραβίασε τον νόμο περί καταναλωτών της Αυστραλίας δημοσιεύοντας ένα παραπλανητικό μήνυμα μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2021.

Σε αυτό το παραπλανητικό μήνυμα, η Uber ισχυρίστηκε ότι οι χρήστες δεν θα χρεωθούν με ακύρωση κατά τη διάρκεια της \”δωρεάν περιόδου ακύρωσης\” της εταιρείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Uber σταμάτησε να στέλνει αυτό το μήνυμα που είχε επηρεάσει ήδη περίπου δύο εκατομμύρια επιβάτες στην Αυστραλία. Η μήνυση κατά της εταιρείας κατατέθηκε τον Απρίλιο από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή (ACCC).

Ένα «σοβαρό» θέμα με «ουσιαστικές» ποινές

«Το πρόστιμο των 21 εκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί ξεκάθαρα στις εταιρείες ότι η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με το κόστος ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας είναι μια σοβαρή υπόθεση που μπορεί να επιφέρει σημαντικές κυρώσεις», δήλωσε η πρόεδρος της ACCC, Τζίνα Κας-Σάιντ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...