Κύπρος: Τουρκοκύπριοι πειρατές στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τελεσίγραφο στην κυβέρνηση από τους οδηγούς ταξί

Διορία μέχρι τις 27 Ιουνίου δίνουν στην κυβέρνηση οι Κύπριοι οδηγοί ταξί για να προχωρήσει η διεύρυνση του χώρου στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ώστε να μπορούν να σταθμεύουν και μετά θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Kύπρου ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Επισήμανε ότι οι οδηγοί ταξί δεν μπορούν πλέον να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο, επειδή οι 15 θέσεις στάθμευσης που υπήρχαν καταλαμβάνονταν από οχήματα που έρχονταν από τα κατεχόμενα. Έτσι, συμφώνησαν με τη διοίκηση του αεροδρομίου να κλείσει εντελώς ο χώρος. Πλέον, τα ταξί σταθμεύουν στην περιοχή Μενεού, εκτός αεροδρομίου, και όταν λάβουν κλήση για κούρσα φεύγουν από εκεί για παραλάβουν τους επιβάτες.

Κατήγγειλε επίσης ότι το πρόβλημα με τους Τουρκοκύπριους οδηγούς ενοικιαζόμενων οχημάτων είναι ότι τους δόθηκε άδεια για το αεροδρόμιο, ωστόσο κάνουν κούρσες σε όλη την Κύπρο και δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν πειρατικά οχήματα που λειτουργούν ως ταξί, στα οποία καταγράφεται και η στιγμή που επιβάτες πληρώνουν τον οδηγό.

Τόνισε ότι πλέον τίθεται σε κίνδυνο η ποιότητα του επαγγέλματος και η ασφάλεια του πελάτη, αφού στα ιδιωτικά οχήματα που λειτουργούν ως ταξί ο πελάτης μπαίνει με δική του ευθύνη. Ανέφερε ενδεικτικά ότι σε μια περίπτωση που πελάτης έχασε το πορτοφόλι του και διαπιστώθηκε ότι επέβαινε σε ιδιωτικό όχημα, δεν το βρήκε ποτέ.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία ζητά να υπάρχουν καθημερινή έλεγχοι στο αεροδρόμιο. «Στο τέλος θα μας κάνουν όλους παράνομους», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι τα πειρατικά ταξί έχουν τα μισά έξοδα από αυτά των ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...