Βαρκελώνη: Οι οδηγοί ταξί προτρέπουν τους οδηγούς των πλατφορμών να ενταχθούν στον κλάδο

«Όλα όσα λένε είναι ψευδή», ήταν η αντίδραση της Élite Taxi Barcelona στη χθεσινή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαρκελώνη από το Συνδικάτο Ελεύθερων Μεταφορών, το οποίο εκπροσωπεί τους οδηγούς ενοικιαζόμενων οχημάτων. «Στα ταξί θα δουλεύουν λιγότερο και θα κερδίζουν 30% περισσότερα». «Έχουν εξαπατηθεί και κάνουν λάθος», ανέφεραν εκπρόσωποι της ένωσης για τους λόγους που οδήγησαν στη διαδήλωση.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, τα μέτρα που λαμβάνονται κατά καιρούς από την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας στον τομέα των μεταφορών θέτουν σε κίνδυνο την εργασία 3.000 οδηγών που απασχολούνται αποκλειστικά στις μεταφορές με ενοικιαζόμενα οχήματα. Διαδήλωσαν ζητώντας τη βοήθεια τόσο της τοπικής κυβέρνησης όσο και του δήμου της Βαρκελώνης, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν ενόψει των επικείμενων αλλαγών στην κινητικότητα.

Ωστόσο, η Élite Taxi έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι όλοι όσοι εργάζονται χωρίς άδειες «παραβιάζουν τον νόμο» και επιμένει ότι το επικείμενο νομοσχέδιο για τις μεταφορές «δεν θα επιτρέπει τη λειτουργία των πλατφορμών VTC» στη μητροπολιτική περιοχή της Βαρκελώνης. «Τους έχουμε ήδη εξηγήσει ότι πρέπει να έρθουν και να εργαστούν στα ταξί», εξήγησαν εκπρόσωποι της ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, η ένωση οδηγών ταξί σχολίασε ότι έχει προσφερθεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες VTC που καταγγέλλουν αυτούς που τους εξαπάτησαν. «Τους πούλησαν άδειες λέγοντας ότι μπορούν να κάνουν αστικές μεταφορές και αυτό δεν ισχύει. Είναι εργαζόμενοι άνθρωποι και τους έχουν εξαπατήσει. Ασκούν μια παράνομη δραστηριότητα και διαμαρτύρονται επειδή τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα», δήλωσαν εκπρόσωποι της Élite Taxi Barcelona, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη διαδήλωση «παράλογη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *