Τελικά, ποιος δεν χρησιμοποιεί Pos στην Ιταλία;

«Ποιος δεν χρησιμοποιεί τα Pos», «πάνε περίπατο τα Pos στα ταξί», ήταν κάποια μόνο από τα σχόλια που προκάλεσε στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο που έδειχνε έναν Αυστραλό τουρίστα να χειροδικεί εναντίον ενός ταξιτζή o oποίος, σύμφωνα με καταγγελία του, αρνήθηκε την ηλεκτρονική πληρωμή της διαδρομής (ο οδηγός ταξί τιμωρήθηκε με 45 ημέρες αναστολή της άδειας για «σοβαρά εσφαλμένη συμπεριφορά»).

Αυτό που συνέβη όμως την Τετάρτη στο Μιλάνο εκνεύρισε περισσότερους από έναν οδηγούς ταξί, καθώς πάντα γίνονται στόχος με την κατηγορία ότι έχουν «αλλεργία» στα Pos: O εκπρόσωπος της ένωσης ταξί Uiltrasporti Σίλα Ματιάτσι, πήγε στο Γραφείο Δημοσίων Οχημάτων του Δήμου για να αγοράσει τα τέσσερα αυτοκόλλητα με τα διακριτικά που τοποθετούνται κατά μήκος των πλευρών των ταξί, ακριβώς κάτω από τα παράθυρα. Εάν αυτά τα αυτοκόλλητα είναι φθαρμένα ή δεν είναι πολύ ορατά, πιθανός έλεγχος από την τοπική αστυνομία μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 112 ευρώ.

Αφού παρήγγειλε τέσσερα αυτοκόλλητα (κοστίζουν 1 ευρώ το καθένα), έβγαλε την κάρτα του για να πληρώσει ηλεκτρονικά. «Προς έκπληξή μου, δεν υπήρχε Pos: δέχονταν μόνο μετρητά», καταγγέλλει. «Είμαστε συνεχώς στο στόχαστρο για το Pos, αν και προσωπικά ποτέ δεν αντιτάχθηκα στο αίτημα ενός πελάτη να πληρώσει ηλεκτρονικά, έστω και για λίγα ευρώ. Και μετά ανακαλύπτω ότι δεν υπάρχει καμία συσκευή σε δημοτικό γραφείο». Μια έλλειψη που, όπως διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι, θα καλυφθεί σύντομα: το αίτημα εγκατάστασης του τερματικού βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...