ΗΠΑ: Lyft και Uber αποχωρούν από τη Μινεάπολη την 1η Μαΐου εξαιτίας της θέσπισης κατώτατης αμοιβής στους οδηγούς τους

Η Lyft και η Uber θα σταματήσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στη Μινεάπολη την 1η Μαΐου, καθώς το δημοτικό συμβούλιο ακύρωσε το βέτο του δημάρχου σχετικά με τον κατώτατο μισθό για τους οδηγούς των ενοικιαζόμενων οχημάτων. Την περασμένη Πέμπτη, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε με ψήφους 10-3 υπέρ της ακύρωσης, και έτσι οι οδηγοί των πλατφορμών θα πρέπει να λαμβάνουν τον τοπικό κατώτατο μισθό των 15,57 δολαρίων ανά ώρα.

Η Lyft ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το δημοτικό διάταγμα «παρουσιάζει βαθιές ατέλειες και καθιστά τις δραστηριότητές της μη βιώσιμες»: «Υποστηρίζουμε ένα ελάχιστο εισοδηματικό πρότυπο για τους οδηγούς, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με έντιμο τρόπο που να διατηρεί την υπηρεσία προσιτή για τους επιβάτες», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Uber ανέφερε σε δήλωσή της ότι είναι «απογοητευμένη που το Συμβούλιο αποφάσισε να αγνοήσει τα δεδομένα και να εκδιώξει την Uber από τη Μινεάπολη, αφήνοντας 10.000 ανθρώπους χωρίς δουλειά και πολλούς χρήστες αποκλεισμένους».

Ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι δήλωσε ότι υποστηρίζει έναν κατώτατο μισθό για τους οδηγούς των πλατφορμών, αλλά αντιτάχθηκε στο διάταγμα επειδή δεν έλαβε υπόψη του μια μελέτη της Πολιτείας της Μινεσότα που ανέλυε το ύψος της αμοιβής των οδηγών. «Όλοι θέλουν οι οδηγοί της Uber και της Lyft να πληρώνονται περισσότερο. Αλλά το να πάρεις αύξηση δεν ωφελεί και πολύ αν χάσεις τη δουλειά σου», δήλωσε ο Φρέι, σύμφωνα με το CNN. «Θα υπάρξουν τεράστιες επιπτώσεις στην περιοχή μας».

Το διάταγμα ορίζει ότι οι οδηγοί των Uber και Lyft θα πρέπει να παίρνουν τουλάχιστον 1,40 δολάρια ανά 1,6 χιλιόμετρα και 0,51 δολάρια ανά λεπτό εντός της Μινεάπολης. Ωστόσο, η ανάλυση στην οποία αναφέρθηκε ο Φρέι πρότεινε χαμηλότερα ποσά (0,89 δολάρια ανά 1,6 χλμ. και 0,49 δολάρια ανά λεπτό). «Δεν πρέπει να φοβόμαστε τα δεδομένα, πρέπει να τα αποδεχτούμε. Δεν πρέπει να αγνοούμε τις μελέτες, πρέπει να τις χρησιμοποιούμε και να δημιουργούμε την καλύτερη δυνατή πολιτική», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος κάλεσε τους τοπικούς πολιτικούς να βρουν μια λύση πριν από την 1η Μαΐου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *