Λονδίνο: Μόλις 185 νέοι οδηγοί ταξί μπήκαν στον κλάδο το 2023

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) δείχνουν σημαντική μείωση του αριθμού των νέων οδηγών ταξί που αδειοδοτούνται τα τελευταία εννέα χρόνια στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Το 2016 οι χορηγηθείσες νέες άδειες ήταν 1.010, αλλά έκτοτε παρουσίαζαν συνεχή πτωτική πορεία, για να φτάσουν σε μόλις 185, το 2023. Το έτος 2017 σημειώθηκε μικρή πτώση στις 896 άδειες, αλλά από το επόμενο έτος και μετά καταγράφηκαν οι πιο σημαντικές μειώσεις. Μέχρι το 2019, ο αριθμός είχε μειωθεί σε 442 και το επόμενο έτος, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, οι αριθμοί έπιασαν ιστορικό χαμηλό με μόνο 233 νέες άδειες. Αν και υπήρξε μια μικρή άνοδος το 2021 και το 2022, οι αριθμοί παρέμειναν σημαντικά χαμηλότεροι από ό,τι τα προηγούμενα έτη, γεγονός που αναδεικνύει μια μακροπρόθεσμη τάση και όχι ένα προσωρινό φαινόμενο.

Η έκδοση μόλις 185 αδειών το 2023 παγιώνει τις πτωτικές τάσεις. Τα στοιχεία του τρέχοντος έτους, αν και καλύπτουν μόνο λίγους μήνες, υποδηλώνουν ότι η μείωση όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά ενδέχεται να επιταχυνθεί.

Πριν από τα Χριστούγεννα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μαύρων ταξί και εξέφρασε τη δέσμευσή του να αναπτύξει ένα «νέο όραμα» για το μέλλον του και να διερευνήσει τρόπους για τη μείωση του υψηλού κόστους λειτουργίας που συνδέεται με το επάγγελμα, ενώ η Αρχή Μεταφορών έχει ήδη εκδώσει μια ολοκληρωμένη σειρά προτάσεων για τη στήριξη του κλάδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *