Βρετανία: Οι ελλείψεις ανταλλακτικών για τα μαύρα ταξί προκαλούν χάος στον κλάδο

Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις ανταλλακτικών για τα οχήματα ταξί προκαλούν αναστάτωση όχι μόνο στον κλάδο των ταξί, αλλά και στον ευρύτερο τομέα των ιδιωτικών μισθώσεων. Σύμφωνα με τους οδηγούς, το πρόβλημα είναι εκτεταμένο και αφορά διάφορα μοντέλα οχημάτων, προκαλώντας καθυστερήσεις και αυξημένο λειτουργικό κόστος.

Οι φορείς εκμετάλλευσης στόλου ταξί έχουν εκφράσει την έντονη δυσφορία τους για την έλλειψη βασικών εξαρτημάτων. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο για τα μεταγενέστερα μοντέλα του TX4, με ορισμένα ανταλλακτικά Euro VI, όπως τα μπεκ και οι εύκαμπτοι σωλήνες, να είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν, οι ελλείψεις όμως δεν περιορίζονται σε αυτού του τύπο τα οχήματα.

Και το ζήτημα αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα ταξί. Τα οχήματα ιδιωτικής μίσθωσης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, επηρεάζονται επίσης από τις ίδιες δυσλειτουργίες της αλυσίδας εφοδιασμού. Πλέον δεν είναι ασυνήθιστο τα οχήματα να μένουν εκτός λειτουργίας για εβδομάδες, μερικές φορές για μήνες, λόγω μη διαθεσιμότητας ανταλλακτικών, με τους μεγάλους αντιπροσώπους να μην μπορούν να παράσχουν σαφή χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την εύρεσή τους.

Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα που μίλησε στην εφημερίδα TAXI Newspaper, οι επιπτώσεις είναι αισθητές σε ολόκληρο τον κλάδο των επιβατικών μεταφορών, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να διαγράφουν όλο και περισσότερα οχήματα εξαιτίας του υψηλού κόστους και των καθυστερήσεων που σχετίζονται με την προμήθεια ανταλλακτικών: «Προφανώς, το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο με τα πάνελ και τα μέρη του αμαξώματος, που οδηγεί σε παρατεταμένες περιόδους δανεισμού αυτοκινήτων, πρόσθετα τέλη αποθήκευσης και εκτίναξη του διοικητικού κόστους. Αυτές οι προκλήσεις έχουν καταστήσει τη διαγραφή οχημάτων πιο ελκυστική επιλογή για ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες, επιδεινώνοντας περαιτέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί», επισήμανε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *