Βιέννη: Ταξιτζήδες, εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων και δήμος συνασπίζονται κατά της «μαφίας της πιάτσας» στον σταθμό

Στον κυκλοφοριακό χάρτη της Βιέννης, υπάρχει ένα μέχρι πρότινος απαρατήρητο, αλλά σημαντικό πρόβλημα: η λεγόμενη «μαφία της πιάτσας ταξί» στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της αυστριακής πρωτεύουσας. Οι ταξιτζήδες ζητούν εδώ και καιρό ελέγχους από το Δημαρχείο, την εταιρεία Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) και τις ενώσεις τους, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της πιάτσας.

Μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας Kronen για παραβατικές συμπεριφορές οδηγών ταξί, με επιλογή πελατών, άρνηση παροχής της υπηρεσίας κ.λπ, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Βιέννης, οι αρμόδιες αρχές αντέδρασαν.

Ο τομέας ευθύνης της ÖBB περιλαμβάνει, εκτός από τη λειτουργία και τη συντήρηση των τρένων, τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και τη διοίκηση και τον προγραμματισμό των υπηρεσιών μεταφορών και την υποστήριξη των επιβατών. Η τελευταία παρακολουθείται τώρα από κοινού με τους εκπροσώπους των ταξί, ώστε να διασφαλιστεί ο σεβασμός των νομοθετικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των επιβατών. Μια κεντρική πτυχή αυτών των μέτρων είναι η εκπαίδευση των επιβατών σχετικά με τα δικαιώματά τους, τα οποία έχουν πλέον αναρτηθεί στους χώρους του σταθμού σε ευδιάκριτες καταχωρίσεις στα γερμανικά και στα αγγλικά.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τομέα Μεταφορών στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Βιέννης, Ρεσούλ Εκρέμ Γκενούλτας, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η δράση, την οποία ξεκινήσαμε για την επίλυση του προβλήματος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, είναι η αρχή. Βέβαια, δεν μπορούν όλοι οι οδηγοί ταξί να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες μας γνωρίζουν τη δουλειά τους και τηρούν τους κανονισμούς». Ο Γκενούλτας λέει ότι ο όρος «μαφία της πιάτσας» δεν είναι σωστός, αλλά είναι κατανοητός.

Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο σκεπτικισμός παραμένει και τίθεται το ερώτημα αν τα μέτρα είναι επαρκή για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επιβατών. Τα εμπλεκόμενα μέρη διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση περαιτέρω προβλημάτων. Η αποδοτικότητα των μέτρων θα φανεί στο μέλλον. Και οι εμπλεκόμενοι ελπίζουν ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν θα έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά θα δημιουργήσει τη βάση για μια μόνιμα πιο δίκαιη και φιλική λειτουργία της πιάτσας ταξί, τηρώντας τα δικαιώματα των επιβατών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *