Ιαπωνία: Το όνομα και η φωτογραφία του οδηγού ταξί δεν θα εμφανίζονται πλέον μέσα στο όχημα

Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας κατάργησε την απαίτηση για τους οδηγούς ταξί να αναρτούν το όνομα και τη φωτογραφία τους στα οχήματά τους, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση αυτή, που στοχεύει στην αποτροπή της ανάρτησης προσωπικών στοιχείων των οδηγών ταξί στο διαδίκτυο, εγγυάται την ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος για τους οδηγούς και την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον κλάδο των επιβατικών μεταφορών, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NHK.

Οι οδηγοί ταξί ήταν υποχρεωμένοι να αναρτούν τη φωτογραφία και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να αποδεικνύουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι για την παροχή της υπηρεσίας. Υπήρξαν περιπτώσεις, όμως, που δυσαρεστημένοι επιβάτες έβγαζαν φωτογραφία την ταυτότητα του οδηγού και την ανέβαζαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παρά την άρση της υποχρέωσης εμφάνισης των στοιχείων των οδηγών ταξί, οι επιβάτες θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν ένα όχημα από τον αριθμό του οδηγού ή την απόδειξη, διευκρίνισε το υπουργείο Μεταφορών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...