Ουγγαρία: Η σταυροφορία» των οδηγών ταξί κατά της Bolt συνεχίζεται

Οι Ούγγροι οδηγοί ταξί είναι σε πόλεμο με την εσθονική Bolt προκειμένου να την αναγκάσουν να φύγει από την Ουγγαρία. Τώρα, ένα άλλο πεδίο μάχης άνοιξε.
Οι παραδοσιακές εταιρείες ταξί της πρωτεύουσας, Best Taxi, City Taxi, Go Taxi και Taxi4 εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης σχετικά με τις δραστηριότητες της Bolt στον τομέα της κινητικότητας, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα των μεταφορών. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της 3ης Δεκεμβρίου 2020, C 62/19, η οποία μόλις περιήλθε στην κατοχή μας, εξαιρεί τις υπηρεσίες ταξί από το πεδίο εφαρμογής των “διασυνοριακών υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας” και κατατάσσει σαφώς τις υπηρεσίες ταξί στις υπηρεσίες μεταφορών, με δεσμευτική ισχύ για τα κράτη μέλη”. Ως εκ τούτου, η δημόσια δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Bolt, κ. Λάζλο Σαμπιάνι, και το περιεχόμενο των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τους οδηγούς, οι οποίες αναφέρουν ονομαστικά τις προαναφερθείσες υπηρεσίες, υποδηλώνουν σαφώς μια υπηρεσία που δεν αποτελεί υπηρεσία ταξί σύμφωνα με την απόφαση».
Οι εταιρείες ταξί επισημαίνουν ότι «είναι ήδη προφανές σε όλους τους ενδιαφερόμενους και στις Αρχές ότι η πραγματική υπηρεσία παρέχεται από την εσθονική εταιρεία χωρίς άδεια. Δηλαδή μια δραστηριότητα που απαιτεί άδεια μεταφέρεται στο παράρτημα της Bolt στην Ουγγαρία κατά παράβαση της νομοθεσίας. Οι συμβάσεις μεταξύ της ουγγρικής και της εσθονικής εταιρείας δεν μπορούν ή δεν πρέπει να καταστρατηγούν τις οδηγίες της Ε.Ε. και τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν την εγχώρια αγορά ταξί, ωστόσο αυτό ακριβώς συμβαίνει».
Υπενθυμίζουν επίσης ότι το 2016 η ουγγρική κυβέρνηση θέσπισε νόμο για να απαγορεύσει τις δραστηριότητες της Uber στον τομέα του ride-sharing, ακριβώς λόγω φορολογικών ανωμαλιών και φοροδιαφυγής και σήμερα οι δραστηριότητες της Uber πραγματοποιούνται από την Bolt. Η μόνη διαφορά είναι ότι τουλάχιστον οι οδηγοί συμμορφώνονται με τους κανόνες και τους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά όχι η ίδια η εταιρεία, εσθονική ή ουγγρική. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τους εταιρικούς λογαριασμούς της μητρικής Bolt, οι οποίοι δεν αναφέρουν πουθενά την παροχή υπηρεσιών ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...