Κωνσταντινούπολη: Bαριά πρόστιμα και δεκαήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε παραβάτες οδηγούς ταξί

Εν μέσω καταγγελιών πολιτών για οδηγούς ταξί που προτιμούν τους τουρίστες, αρνούνται διαδρομές μικρών αποστάσεων ή επιδεικνύουν κακή συμπεριφορά, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε σε αρκετούς οδηγούς ταξί την κυκλοφορία των οχημάτων τους για 10 ημέρες και τη συνόδευσε με βαριά πρόστιμα λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς, κατά τη διάρκεια ελέγχου στην περιοχή Εμίνονου.
Κλιμάκια της Διεύθυνσης Κλάδου Επιτήρησης Κυκλοφορίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε οδηγούς ταξί στην περιοχή, ενώ μυστικοί αστυνομικοί της τροχαίας επιβιβάστηκαν σε ταξί προσποιούμενοι τους πελάτες και εντόπισαν οδηγούς που δεν τηρούσαν τους κανονισμούς, δεν έθεταν σε λειτουργία το ταξίμετρο και έκαναν επιλογή επιβατών ανάλογα με τον προορισμό και την εθνικότητά τους.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, σε δύο οδηγούς ταξί που αρνήθηκαν να αφήσουν μυστικούς αστυνομικούς να εισέλθουν στα οχήματά τους επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 8.128 λιρών και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων τους για δέκα ημέρες.
Ένας οδηγός ταξί που σταμάτησε κοντά σε έναν μυστικό αστυνομικό που προσποιούνταν τον πελάτη του είπε: «Υπάρχει ένας αστυνομικός μπροστά, δεν μπορώ να σας πάω πουθενά». Όταν ο αστυνομικός του επέβαλε το πρόστιμο, ο εν λόγω οδηγός διαμαρτυρήθηκε και έσκισε την κλήση βρίζοντας.
Ένας άλλος οδηγός, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του οχήματός του, επιτέθηκε σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την επιχείρηση της αστυνομίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...