Ουρουγουάη: Η Cabify καταγγέλλει στην Αρχή Ανταγωνισμού ένωση ταξί για… μποϊκοτάζ

Η εταιρεία μεταφορών Cabify κατήγγειλε την Ένωση Ταξί της Ουρουγουάης στην Επιτροπή Προστασίας και Προώθησης του Ανταγωνισμού για «αντιανταγωνιστικές πρακτικές», καθώς απαγορεύει στους οδηγούς ταξί να ενταχθούν στην εφαρμογή της.

Η Cabify κατήγγειλε την ένωση για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, καθώς επιτρέπει στους οδηγούς-μέλη της να χρησιμοποιούν μόνο τις εφαρμογές RadioTaxi 141 και VoyenTaxi και για «μποϊκοτάζ» της λειτουργίας της.

Επιπροσθέτως στην καταγγελία της η Cabify καταγγέλλει ότι ο Δήμος του Μοντεβιδέο απαγόρευσε, μέσω κανονισμού, τη δυνατότητα των αυτοκινήτων της εταιρείας να φέρουν διαφημίσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να της αποφέρουν επιπλέον έσοδα.

Τον περασμένο Νοέμβριο η ένωση πέτυχε την κατάργηση ενός διατάγματος που επέτρεπε στις εταιρείες μεταφορών, όπως η Uber και η Cabify, να τοποθετούν διαφημίσεις στα οχήματά τους, κάτι με το οποίο το Επιμελητήριο Μεταφορών διαφώνησε και το έθεσε υπόψη του Δήμου του Μοντεβιδέο. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες μεταφορών που βασίζονται σε εφαρμογές δεν μπορούν πλέον να φέρουν διαφήμιση στα αυτοκίνητά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *