Aγγλία: Κινητοποίηση των οδηγών ταξί του Γκάτγουικ για τη λειτουργία της Uber στο αεροδρόμιο

Οι οδηγοί ταξί του αεροδρομίου Γκάτγουικ ετοιμάζουν διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο του Κρόλι,  για να απαιτήσουν από τους δημοτικούς συμβούλους να επιβάλουν τους νόμους περί αδειοδότησης κατά της Uber, η οποία καταστρέφει την εργασία τους.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ άρχισε να διαφημίζει τις υπηρεσίες Uber στους επιβάτες και καθόρισε θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα της εταιρείας στους χώρους του. Η ολιγωρία των Αρχών έχει ως αποτέλεσμα την είσοδο αυτοκινήτων Uber με έδρα το Λονδίνο, η οποία υπονομεύει την τοπική οικονομία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αεροδρόμιο.

Η Uber έχει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ταξί του Κρόλι, καθώς μπορεί να παρακάμπτει τις απαιτήσεις αδειοδότησης της τοπικής αρχής, με αποτέλεσμα τα οχήματά της που είναι καταχωρημένα στο Λονδίνο να εισέρχονται στην πόλη και να περιμένουν επιβάτες. Τα ταξί, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να παραλάβουν επιβάτες εκτός της περιοχής αδειοδότησής τους, εκτός αν έχει γίνει προκράτηση. 

Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης ταξί, Ντόμινικ Ρόθγουελ, δήλωσε: «Η Uber είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν πρέπει να συνεργάζεται με έναν εργοδότη που εκμεταλλεύεται τους οδηγούς του, όπως η Uber. Τα μέλη μας αγωνίζονται ενάντια στη διοικούσα αρχή του αεροδρομίου και την Uber, αλλά η έλλειψη δράσης από το δημοτικό συμβούλιο του Κρόλι στην επιβολή των δικών του κανόνων αδειοδότησης ταξί μας βάζει σε αδικαιολόγητα μειονεκτική θέση. Το πρόβλημα το δημιουργούν το Γκάτγουικ και η Uber, μέσω του επιχειρηματικού μοντέλου που έχουν δημιουργήσει στο αεροδρόμιο. Το συμβούλιο του Κρόλι έχει τη δύναμη να το σταματήσει αυτό, επιβάλλοντας κυρώσεις και στη διοίκηση του αεροδρομίου και στην Uber για την εσκεμμένη παραβίαση των νόμων περί αδειοδότησης ταξί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *