Μαδρίτη: Aύξηση των ναύλων κατά 2,11% – στα 33 ευρώ η διαδρομή από το αεροδρόμιο

Οι τιμές των ταξί αυξήθηκαν από χθες κατά 2,11% σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη τιμών καταναλωτή για τις μεταφορές στην Κοινότητα της Μαδρίτης του μηνός Σεπτεμβρίου. Έτσι, η διαδρομή από το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο Adolfo Suárez Madrid Barajas κοστίζει πλέον 33 ευρώ έναντι των 30 που κόστιζε από το 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης, η αύξηση αυτή έγινε για να «προσαρμοστούν οι τιμές στα σημερινά οικονομικά δεδομένα», μετά την υποβολή της πρότασης στην Επιτροπή Τιμών του Συμβουλίου Καταναλωτών της Κοινότητας της Μαδρίτης. Επιπλέον, για τον υπολογισμό των νέων ναύλων έχουν ληφθεί υπόψη ο προαναφερθείς δείκτης, η βελτίωση της ποιότητας της υπηρεσίας και το κόστος που συνεπάγεται για τους κατόχους αδειών η προσφορά στους πολίτες μιας υπηρεσίας με ισορροπημένο κόστος.

Παρά την τροποποίηση του ναύλου 4, ο οποίος ρυθμίζει τις μετακινήσεις από το αεροδρόμιο προς το εσωτερικό της πόλης, οι άλλες υπηρεσίες που αφορούν το αεροδρόμιο θα παραμείνουν αμετάβλητες. Αυτό ισχύει για το τιμολόγιο 3, το οποίο ισχύει για τις διαδρομές εκτός του περιφερειακού δρόμου και για διαδρομές έως 9 χιλιομέτρων από το Barajas, το οποίο παραμένει στα 20 ευρώ και ανεβαίνει όταν ξεπεραστεί το χιλιομετρικό όριο.

Το τιμολόγιο 1, που ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 21:00, θα αυξηθεί στα 25 ευρώ ανά ώρα, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 1,25 ευρώ σε σχέση με την τρέχουσα τιμή. Το κόστος των νυχτερινών διαδρομών, βάσει του τιμολογίου 2, παραμένει αμετάβλητο.

Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου πραγματοποιήθηκε μετά από συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τις ενώσεις που εκπροσωπούν τους κατόχους αδειών ταξί, όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Ταξί, ο Εμπορικός Σύνδεσμος Αυτοκινήτων Ταξί και ο Σύνδεσμος Ταξί Μαδρίτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *