Ολλανδία: Έγγραφα της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της πρώην επιτρόπου Κρους στο λόμπι της Uber

Η πρώην Ευρωπαία επίτροπος Νέλι Κρους έστειλε γραπτό μήνυμα στον Ρούτε τον Αύγουστο του 2015, περίοδο κατά την οποία βρισκόταν σε άδεια αποχώρησης από τη θέση της, στο οποίο ανέφερε: «Είχα μια συναρπαστική συνάντηση με τον ιδρυτή της Uber. Θα μπορούσε να είναι ο εγγονός μου. Μου θυμίζει τον (ιδρυτή της Apple) Στιβ Τζομπς, όταν τον επισκέφτηκα στο σπίτι του. Πρέπει να τον γνωρίσετε». Προειδοποιούσε μάλιστα τον Ολλανδό πρωθυπουργό ότι «ο Τράβις ενδέχεται να φύγει την επόμενη εβδομάδα», πιέζοντας για άμεση συνάντηση.
Oι σύμβουλοι του Ρούτε της απάντησαν ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για επίσκεψη του Κάλανικ, λόγω των συνεχιζόμενων «επαφών» με άλλα υπουργεία. Ο Ρούτε συναντήθηκε τελικά με τον Κάλανικ τον Φεβρουάριο του 2016, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Σίλικον Βάλεϊ.
Το συγκεκριμένο κείμενο περιλαμβάνεται σε μια μεγάλη παρτίδα εγγράφων που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα η ολλανδική κυβέρνηση, κατόπιν αιτήματος Ολλανδών δικαστών, μετά τις αποκαλύψεις των Uber Files το περασμένο καλοκαίρι.
Η εμπλοκή της Κρους στις παράνομες πρακτικές της αμερικανικής πολυεθνικής ερευνάται επίσης και από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...