Η Uber μήνυσε βραζιλιάνικη εταιρεία για τη δημιουργία εργαλείου αυτόματης απόρριψης διαδρομής από τους οδηγούς της

Η Uber κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα μήνυση κατά της βραζιλιάνικης νεοφυούς εταιρείας StopClub, προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση αυτοματοποιημένων εργαλείων από τους οδηγούς της. Η εταιρεία, με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο, παρέχει υπηρεσίες και λύσεις για επαγγελματίες οδηγούς και δημιούργησε μια εφαρμογή ανοικτού κώδικα που επιτρέπει στους οδηγούς να λαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες για να αποφασίζουν αν θα δεχθούν ή θα απορρίψουν μια διαδρομή.
Η εφαρμογή επιτρέπει στους οδηγούς να υπολογίζουν αμέσως την εκτιμώμενη αξία της διαδρομής, είτε ανά χιλιόμετρο είτε ανά λεπτό, καθώς και να προγραμματίζουν μια λειτουργία αυτόματης άρνησης, βάσει μιας ελάχιστης τιμή που ορίζουν οι ίδιοι. Αυτό το εργαλείο επιταχύνει τη διαδικασία αποδοχής ή απόρριψης διαδρομών, βελτιστοποιώντας τη ρουτίνα εργασίας τους.
Ωστόσο, η Uber ισχυρίζεται ότι η χρήση αυτών των αυτοματοποιημένων εργαλείων παραβιάζει τους γενικούς όρους χρήσης της πλατφόρμας και επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία των χρηστών και των συνεργαζόμενων οδηγών. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη αλληλεπίδραση είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση ικανοποιητικών επιπέδων εμπειρίας για όλους τους εμπλεκόμενους.
Από την πλευρά της, η StopClub υποστηρίζει ότι η αγωγή που κατέθεσε η Uber είναι αβάσιμη και ότι το εργαλείο δεν εκτελεί καμία δραστηριότητα που παραβιάζει τους κανόνες ή βλάπτει τους χρήστες. Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Λουίς Γκουστάβο Νέβες, διευκρίνισε ότι το εργαλείο λειτουργεί μόνο στα κινητά τηλέφωνα των οδηγών, χωρίς να στέλνει δεδομένα και υποστήριξε ότι στόχος της νεοσύστατης επιχείρησης είναι να προωθήσει τη διαφάνεια για τους οδηγούς, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
Η νομική διαμάχη μεταξύ της Uber και της StopClub εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και την αυτοματοποίηση στον τομέα των πλατφορμών. Η απόφαση της Δικαιοσύνης επί της υπόθεσης ενδεχομένως θα δημιουργήσει δεδικασμένο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της αστικής κινητικότητας στη Βραζιλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...