Bρετανία: Υπό εξέταση αύξηση τιμολογίων 20% στο Αμπερντίν, προκειμένου να εισέλθουν νέοι οδηγοί στην αγορά

Τα κόμιστρα των ταξί στο Αμπερντίν ενδέχεται να αυξηθούν αυτό το καλοκαίρι, καθώς ο κλάδος προσπαθεί να ενθαρρύνει περισσότερους οδηγούς να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης. Η τελευταία αναθεώρηση των τιμολογίων ταξί παρουσιάστηκε στην επιτροπή αδειοδότησης του δημοτικού συμβουλίου, με δύο προτάσεις να εξετάζονται.

Η πρώτη προβλέπει αύξηση των βασικών ναύλων κατά 10%, ενώ η δεύτερη αύξηση κατά 20%. Η τελευταία φορά που αυξήθηκαν τα κόμιστρα ήταν στις αρχές του 2020. Πέρυσι, ο κλάδος ζήτησε μια μικρή αύξηση, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Παρά τις προτάσεις της τοπικής αρχής, οι επιχειρήσεις ταξί του Αμπερντίν δημιούργησαν τις δικές τους χρεώσεις, ζητώντας από τα μέλη τους να τις υποστηρίξουν. Πρότειναν το βασικό τιμολόγιο να ξεκινά από 3 λίρες για τα πρώτα 950 μέτρα μιας διαδρομής, έναντι των υφιστάμενων 2,60 λιρών.

Ο κλάδος ζήτησε επίσης αλλαγές στις υπάρχουσες χρεώσεις για τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Επί του παρόντος, οι διαδρομές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουν χρέωση 1 λίρας επιπλέον των κανονικών τελών. Οι ταξιτζήδες πρότειναν να καθιερωθεί, αντ’ αυτού, μια βασική χρέωση ύψους 5 λιρών. Ζητούσαν επίσης να τροποποιηθεί το νυχτερινό ωράριο, μεταθέτοντάς το δύο ώρες νωρίτερα και ξεκινώντας στις 8 μ.μ. αντί για τις 10 μ.μ. Επιπλέον,  ζήτησαν να αυξηθεί η χρέωση για τον χρόνο αναμονής από 23 σε 27 λίρες ανά ώρα.

Ο επικεφαλής της Rainbow City Taxis, Ράσελ ΜακΛέοντ επισήμανε ότι το προηγούμενο έτος ήταν δύσκολο για τον κλάδο λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων, των εξόδων αγοράς οχημάτων και των τιμών ανταλλακτικών και σέρβις. Αυτοί οι παράγοντες άφησαν πολλούς ταξιτζήδες εκτός τσέπης. Ο ΜακΛέοντ υποστήριξε ότι οι αλλαγές στα κόμιστρα είναι απαραίτητες και θα ενθαρρύνουν περισσότερους οδηγούς να εργάζονται τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα μπορούσαν να προσελκύσουν νέους οδηγούς στο επάγγελμα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πολλοί οδηγοί θα αντιμετωπίσουν πρόσθετες οικονομικές πιέσεις, καθώς θα αναγκαστούν να αγοράσουν νέα οχήματα για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της ζώνης χαμηλών εκπομπών ρύπων του Αμπερντίν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...