Ηνωμένο Βασίλειο: Η Bolt ανακοίνωσε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους οδηγούς της με παρακράτηση 5% των αμοιβών τους

Η πλατφόρμα Bolt ανακοίνωσε χθες την καθιέρωση ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία Aviva. Το συνταξιοδοτικό πακέτο θα ενισχύεται από εισφορές απευθείας από την Bolt.

Αυτή η εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης ανεξάρτητης μελέτης σχετικά με τη στάση των οδηγών στον τομέα των μεταφορικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα ευρήματα οδήγησαν την Bolt στη διατήρηση του καθεστώτος των οδηγών ιδιωτικής μίσθωσης οχημάτων ως ανεξάρτητων εργολάβων. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό παρέχει στους οδηγούς τη δυνατότητα να καθορίζουν τα προγράμματά τους, ενώ παράλληλα τους παρέχει οφέλη, όπως τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, τα οποία ενισχύονται από πρόσθετες εισφορές της πλατφόρμας.

Στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Μαΐου, οι οδηγοί που θα συμμετάσχουν θα διαθέτουν το 5% των αποδοχών τους από κάθε διαδρομή ως εισφορά, με την πλατφόρμα να εισφέρει επιπλέον 3%.

Αποκλίνοντας από τον κανόνα, το σύστημα που προσφέρει η Bolt, σε συνεργασία με την Aviva, καταργεί το περιοριστικό κλιμάκιο αποδοχών που συνήθως περιορίζει τις συνταξιοδοτικές εισφορές μεταξύ 120 και 967 λιρών εβδομαδιαίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *