Μιλάνο: Oι ενώσεις ταξί σε πόλεμο με το δημοτικό συμβούλιο για τις πιάτσες, τα κυκλοφοριακά προβλήματα και τη στοχοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης

Οι οδηγοί ταξί του Μιλάνου επαναστάτησαν κατά του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. «Ενώ μαίνεται η εκστρατεία για το δυσεύρετο ταξί, αντί να υποστηρίξει το σχέδιο για τη βελτίωση της υπηρεσίας με τα διαθέσιμα εργαλεία που ήδη περιέχονται στο Διάταγμα Μπερσάνι, η δημοτική διοίκηση περιορίζει την κινητικότητα των δημόσιων αυτοκινήτων με ένα όλο και πιο περιορισμένο οδικό δίκτυο, με έλλειψη προσφοράς υπηρεσιών δημόσιας συγκοινωνίας, με λεωφορεία και τραμ που κολλάνε επανειλημμένα στην κίνηση και με ένα μετρό τόσο αντιευρωπαϊκό που κλείνει πάντα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να θέτει σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας ακριβώς αυτή την ώρα της εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης».

Έτσι ξεκινά η κοινή ανακοίνωση των ενώσεων ταξί Tam, Unione Artigiani, Satam, Federtaxi Cisal Milano, Acai Taxi, Unica Cgil Milano, Radiotaxi 028585 και Radiotaxi 024040. «Μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, ο δήμος κατάργησε, χωρίς προειδοποίηση, ακόμη τρεις πιάτσες ταξί υψίστης σημασίας στο κέντρο της πόλης», συνεχίζει η ανακοίνωση. Από την ημέρα των εγκαινίων του σταθμού Σαν Μπάμπιλα, η πιάτσα ταξί στην είσοδο της Κόρσο Μονφόρτε έχει οριστικά καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί από έναν διπλό ποδηλατόδρομο: ακόμη και σήμερα, πολυάριθμοι χρήστες πηγαίνουν εκεί για να βρουν ταξί χωρίς να γνωρίζουν ότι ο δήμος την εξαφάνισε. Λίγες ημέρες αργότερα, και πάλι χωρίς καμία προειδοποίηση, ήταν η σειρά του χώρου στάθμευσης μπροστά από την Πολυκλινική. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του χώρου στάθμευσης στην Πλατεία 24ης Μαΐου, που θυσιάστηκε για να ανοίξει δρόμος για ένα εργοτάξιο (για το οποίο δεν ενημερωθήκαμε καν). Τέλος, ο χώρος στάθμευσης μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου Νιγκουάρντα έχει επίσης εξαφανιστεί εδώ και μερικούς μήνες. Με μια ταχύτητα που καθηλώνει τα ταξί σε λιγότερο από 15 χλμ./ώρα κατά μέσον όρο, η καλύτερη κατανομή των χώρων στάθμευσης στην πόλη θα μπορούσε να είναι μια λύση, ακόμη και αν είναι σαφές ότι αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τη δημοτική διοίκηση», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Το ταξί, μια δημόσια υπηρεσία, θα έπρεπε (και θα μπορούσε) να είναι ευκολότερα διαθέσιμο στους μητροπολιτικούς δρόμους και στα σημεία της πόλης με το μεγαλύτερο εμπορικό ή/και τουριστικό ενδιαφέρον. Αντιθέτως, βλέπουμε θέσεις στάθμευσης να καταργούνται, χωρίς κυρώσεις για τους πολλούς ιδιώτες που τις καταλαμβάνουν αφήνοντας εκεί τα αυτοκίνητά τους, καθιστώντας τις άχρηστες, και κυκλοφοριακά μέτρα που μας εγκλωβίζουν στην κίνηση.

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να λύσουμε τα προβλήματα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα βήμα στην προστασία της εργασίας, έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι ο πραγματικός στόχος της τόσο μεγάλης στοχοποίησης των ταξί -μέσω του λιντσαρίσματος από τα ΜΜΕ στο οποίο υποβαλλόμαστε καθημερινά- είναι η διάλυση του ισχύοντος συστήματος, κλείνοντας το μάτι σε ένα είδος επιχείρησης που δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υπηρεσία, αλλά εκμεταλλεύεται τους χρήστες και τους εργαζόμενους, όπως έχει ήδη συμβεί σε άλλους τομείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...