Τόκιο: Πέντε συλλήψεις πειρατών οδηγών που «ψάρευαν» τουρίστες

Η αστυνομία του Τόκιο συνέλαβε στις 15 Φεβρουαρίου πέντε Ιάπωνες και Κινέζους υπηκόους με την κατηγορία ότι λειτουργούσαν μη αδειοδοτημένα ταξί εξυπηρετώντας ξένους τουρίστες που χρειάζονταν μετακινήσεις από τα ξενοδοχεία τους προς το αεροδρόμιο Χανέντα.

Δύο από τους πέντε υπόπτους χρησιμοποίησαν έναν γνωστό ιστότοπο κρατήσεων καταλυμάτων για να πάρουν πελάτες, ενώ οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονταν ταξιδιώτες που έκαναν κρατήσεις κυρίως μέσω μιας κινεζικής εφαρμογής. Στην επιχείρηση εμπλέκονται προφανώς πολλοί περισσότεροι, ανέφεραν αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες.

Οι πέντε ύποπτοι, άνδρες και γυναίκες, κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου περί οδικών μεταφορών για τη λειτουργία επιχείρησης ταξί χωρίς άδεια.

Με τον τουρισμό να ανακάμπτει στα προ της πανδημίας επίπεδα, η αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που παρέχουν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες ταξί, επικαλούμενη την αύξηση του αριθμού των καταγγελιών. Οι εν λόγω καταγγελίες ανήλθαν σε 20 το 2023, σε σύγκριση με 4 το προηγούμενο έτος.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι ύποπτοι είχαν ως στόχο Ταϊβανέζους, Κινέζους και άλλους επισκέπτες που χρειάζονταν μετακινήσεις από ξενοδοχεία στο Τόκιο και τον γειτονικό νομό Τσίμπα, προς το αεροδρόμιο Χανέντα, μεταξύ 13 Δεκεμβρίου και 25 Ιανουαρίου.

Τα μη αδειοδοτημένα ταξί είναι γνωστά στη χώρα ως «σιροτάκου» (λευκό ταξί), επειδή φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας σε λευκό φόντο, ενώ τα κανονικά ταξί έχουν πράσινες πινακίδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *