Iορδανία: Οι οδηγοί ταξί στο Αμμάν διαμαρτύρονται για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και απαιτούν μέτρα

Taxi drivers sit next to their taxis during a protest, outside the Parliament in Amman, Jordan, November 27,2018. Picture taken November 27, 2018. REUTERS/Muhammad Hamed

Οι οδηγοί ταξί της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, Αμμάν, προγραμματίζουν διαδήλωση μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Μεταφορών την ερχόμενη Τρίτη, ως απάντηση στην απουσία μέτρων κατά των μη αδειοδοτημένων πλατφορμών κινητικότητας, των προσφορών που γίνονται από εταιρείες που βασίζονται σε εφαρμογές και των παραβάσεων που διαπράττουν οι αδειοδοτημένες εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Μοάθ Αλ-Σαρίσι, επικεφαλής της ένωσης ταξί, γνωστής ως «Ιππότες της πρωτεύουσας», καταγγέλλει ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο αριθμός των οχημάτων που λειτουργούν με αδειοδοτημένες και μη εφαρμογές ξεπερνά πλέον κατά δέκα φορές τον αριθμό των αδειοδοτημένων ταξί στη χώρα, έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική βιομηχανία ταξί και επηρεάζοντας άμεσα τα προς το ζην των οδηγών.

Ο Σαρίσι συνέχισε λέγοντας ότι ορισμένες εταιρείες με άδεια λειτουργούν παράνομα χιλιάδες οχήματα, παρά το γεγονός ότι το σύστημα τους επιτρέπει να έχουν μόνο μερικές εκατοντάδες. Και παρά τις καταγγελίες που έχουν καταθέσει στο Υπουργείο Μεταφορών και στη Ρυθμιστική Επιτροπή Χερσαίων Μεταφορών, δεν λήφθηκε κανένα μέτρο. Επιπλέον, οι εταιρείες αυτές χρεώνουν λιγότερο από τα επίσημα τιμολόγια των κίτρινων ταξί, παρότι η νομοθεσία που απαιτεί οι τιμές τους να είναι κατά 20% υψηλότερες.

Ο Σαρίσι κάλεσε το Υπουργείο Μεταφορών και την επιτροπή να εφαρμόσουν τον νόμο τόσο στις αδειοδοτημένες όσο και στις μη αδειοδοτημένες εταιρείες, να ρυθμίσουν τον τομέα και να δώσουν τέλος στο χάος. Εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι επιτρέπεται στις εταιρείες να παραβιάζουν τους κανονισμούς και τις νόμους, εις βάρος των οδηγών ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *