Βιέννη: 18 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας οδηγού ταξί

Το περιφερειακό δικαστήριο της Βιέννης καταδίκασε έναν 29χρονο Σύρο για απόπειρα δολοφονίας. Ο δράστης επιτέθηκε αναίτια σε έναν οδηγό ταξί με νυστέρι και ένα ξυράφι.

Η επίθεση έγινε στις 12 Ιουλίου, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Αυστρίας, όταν ο οδηγός ταξί κόρναρε στον πεζό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, επειδή αυτός είχε διασχίσει το δρόμο «απρόσεκτα, κοιτάζοντας το κινητό του», παραβιάζοντας το κόκκινο φανάρι για πεζούς. Ο 29χρονος αντέδρασε χτυπώντας με τη γροθιά του το καπό του ταξί και ξηλώνοντας τον δεξιό πλαϊνό καθρέφτη, οπότε ο οδηγός βγήκε έξω για να τον αντιμετωπίσει.

Στη συνέχεια ο δράστης επιτέθηκε στον οδηγό με ένα αυτοσχέδιο νυστέρι και ένα ξυραφάκι και του προκάλεσε ένα βαθύ, διάτρητο κόψιμο στο λαιμό, καθώς και επιφανειακές γρατζουνιές στην περιοχή του λαιμού και των ώμων. Ο οδηγός κατάφερε τελικά να κλωτσήσει τον δράστη, ο οποίος κρατούσε ακόμη το νυστέρι στο χέρι του, και να τον ρίξει στο έδαφος. Καθώς μάρτυρες του περιστατικού είχαν εν τω μεταξύ ειδοποιήσει την αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη.

Παρά τις προσπάθειες του συνηγόρου του να τον αθωώσει υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε την αντίδραση του ταξιτζή «απολύτως κατανοητή». Ο δράστης δήλωσε «έκπληκτος» για την ετυμηγορία. Δεδομένου ότι τόσο η εισαγγελία όσο και η υπεράσπιση παραιτήθηκαν από ένδικα μέσα, η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...