Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Έτσι βοηθάει ο γερμανικός κλάδος του ταξί

Πολλοί οδηγοί ταξί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία έχουν συγγενείς και φίλους στις σεισμοπαθείς περιοχές. Έτσι, ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από τον τομέα του ταξί αναδύθηκε από τις πρώτες στιγμές μετά την είδηση για τους τρομακτικούς σεισμούς που έπληξαν τις δύο  χώρες. Στη Στουτγκάρδη ο Ιωάννης Γεωργιάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Taxi-Auto-Zentrale Stuttgart, απευθύνθηκε στους συναδέλφους του με μια φλογερή έκκληση: «Μετά το σοκ και τις φωτογραφίες των σεισμών στην Τουρκία, θα ήθελα να καλέσω για μια πανεθνική δωρεά», έγραψε. «Όλοι προερχόμαστε από μια πανδημία όπου ουρλιάζαμε για βοήθεια. Όποιος είδε τις φωτογραφίες στις περιοχές του σεισμού ξέρει πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή. Πείνα, κρύο και αβεβαιότητα για το αν οι γνωστοί, οι συγγενείς ή οι οικογένειες θα βγουν ποτέ ζωντανοί κάτω από αυτά τα ερείπια».

Για τον Γεωργιάδη, αυτή είναι η στιγμή «για να δείξει η βιομηχανία ταξί και κάθε άτομο που κάθεται πίσω από το τιμόνι ότι μπορεί να κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό».

Ο Νίκο Χέντγκες, από το Κέντρο ταξί του ομίλου Erfa, απηύθυνε έκκληση στους συναδέλφους του να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους. Ο ίδιος, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου ταξί στο Βούπερταλ, κάλεσε τους οδηγούς να συνεισφέρουν οικονομικά με όποιο ποσό μπορούν. Το κέντρο θα διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί.

Η αλληλεγγύη για τα θύματα της καταστροφής του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία είναι τεράστια. Πολλοί οδηγοί ταξί, ιδιοκτήτες, επιχειρηματίες, ενώσεις ταξί και κεντρικά γραφεία έχουν καταθέσει χρήματα σε κάποιον από τους πολυάριθμους λογαριασμούς δωρεών ή συμμετείχαν με δωρεές σε είδος. Η ιστοσελίδα taxitimes.com κατέθεσε επίσης 800 ευρώ σε λογαριασμό δωρεάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...