Για αισχροκέρδεια κατηγορούν την εφαρμογή GETT οι ταξιτζήδες του Λονδίνου

Η αύξηση της προμήθειας για την εφαρμογή  \”GETT\” που ανακοινώθηκε  την  Δευτέρα προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στη Μεγάλη Βρετανία.

Η αύξηση 33% των τελών προμήθειας έρχεται σε μια στιγμή που οι 82.000 Βρετανοί οδηγοί ταξί αντιμετωπίζουν τεράστια μείωση του εισοδήματος λόγω της πανδημίας COVID 19. Καθώς οι πελάτες είναι δύσκολο να παίρνουν  ταξί από το δρόμο κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, οι οδηγοί εξαρτώνται όλο και περισσότερο από εφαρμογές όπως το GETT για να βρουν δουλειά. Λόγω της ανάγκης κοινωνικής απόστασης και του αντίκτυπου του COVID-19 στην ατομική συμπεριφορά, οι κρατήσεις μέσω εφαρμογών όπως το GETT γίνονται όλο και πιο σημαντικές για πολλούς οδηγούς ταξί για να ζήσουν.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο Ισραήλ και δραστηριοποιείται εκεί, καθώς και στη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Το GETT ήταν δημοφιλές μεταξύ των οδηγών ταξί, επειδή συνεργάστηκε στενά με το ραδιοταξί του Λονδίνου \”Radiotaxis\” μέχρι το 2016, προτού ακόμη το αγοράσουν. 

Η GETT ισχυρίστηκε ότι η μείωση της ζήτησης ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 την ανάγκασε να αυξήσει την προμήθειά της. Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκε ότι τα ποσοστά προμήθειας αυξάνονται τόσο γρήγορα, δεν υπήρχε ένδειξη ότι αυτό ήταν προσωρινό ή μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η ένωση «Unite», η οποία εκπροσωπεί χιλιάδες οδηγούς ταξί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ήδη ζητήσει ανεπιτυχώς από την κυβέρνηση να παράσχει συγκεκριμένη βοήθεια και υποστήριξη στους οδηγούς ταξί, κατηγορεί τώρα την GETT ότι επωφελείται από την πανδημία. «Το GETT είναι άπληστο σε μια εποχή που οι οδηγοί ταξί  πρέπει να παραμείνουν στη δουλειά και να βλέπουν το εισόδημά τους να εξατμίζεται », λέει ο Bobby Morton, «Unite» στέλεχος της «Unite» . \”Αυτή η αύξηση είναι ένα ακόμη χαστούκι στο πρόσωπο.\”

Ο Μόρτον περιγράφει την προσέγγιση ως κλασική περίπτωση αισχροκέρδειας εν καιρώ πανδημίας . \”Εάν αυτό ήταν ένα πραγματικό βραχυπρόθεσμο μέτρο ως αποτέλεσμα του COVID-19, η εταιρεία θα το είχε πει και θα το καθιστούσε υποχρεωτικό όταν τα ποσοστά προμήθειας θα μειωθούν ξανά.\”

Η εφαρμογή ταξί GETT αύξησε την προμήθεια κατά 5% (έφτασε το 20%) και  οι οδηγοί ταξί φοβούνται ότι η GETT θα ήθελε τελικά να αυξήσει το ποσοστό προμήθειας στο 25%. Θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με το Uber.  Η  GETT επισημαίνει, ωστόσο, ότι έχουν ήδη γίνει περικοπές σε κάθε τμήμα, για παράδειγμα, όλοι οι υπάλληλοι έπρεπε να αποδεχθούν μείωση μισθού 15 τοις εκατό και ο παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος είχε μειώσει το μισθό του στο μηδέν. Ωστόσο, στον δικό τους ιστότοπο GETT, δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτές τις περικοπές ή για την προγραμματισμένη αύξηση κατά 5%

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...