Ισπανία: Σεκιουριτάδες στις πιάτσες ταξί της Μάλαγα κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων

Το δημοτικό συμβούλιο της Μάλαγα θα προσλάβει ξανά ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία στις πιάτσες ταξί κατά τη διάρκεια μεγάλων δημόσιων εκδηλώσεων, όπως η επερχόμενη ετήσια έκθεση του Αυγούστου αλλά και η πασχαλινή περίοδος.

Ο δήμος προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση αυτής της υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρεία. Το αρχικό κόστος, για περίοδο ενός έτους, ανέρχεται σε 11.367,67 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Στην ανακοίνωση του δήμου υπογραμμίζεται η ανάγκη να ανταποκριθεί επαρκώς στην αυξημένη ζήτηση ταξί που προκύπτει σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις «σε συγκεκριμένες περιοχές» και να οργανωθεί το πλήθος των ατόμων που ενδιαφέρονται να πάρουν ταξί, καθώς οι μεγάλες ουρές αναμονής αποτελούν συχνό φαινόμενο.

«Αυτό καθιστά αναγκαία την καθιέρωση ενός συστήματος κατανομής χρηστών – ταξί», αναφέρει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η σύμβαση αυτή θα πρέπει να επιτρέπει την υπηρεσία επιτήρησης και ελέγχου στις πιάτσες ταξί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατή η ανάθεση οχημάτων και κάθε πιάτσα θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Κάθε πιάτσα ή σημείο επιτήρησης θα διαθέτει έναν φύλακα και έναν βοηθό, οι οποίοι θα είναι ένστολοι, με συσκευές ραδιοσυχνοτήτων ή κινητά τηλέφωνα για την επικοινωνία με τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *