Σουηδία: Προβλήματα από τη δημιουργία νέας περιβαλλοντικής ζώνης προβλέπει η διευθύνουσα σύμβουλος της Taxi Stockholm

Η Taxi Stockholm εκτιμά ότι η θέσπιση της περιβαλλοντικής ζώνης 3 στην πρωτεύουσα της Σουηδίας θα οδηγήσει σε σημαντικές προκλήσεις για τον κλάδο. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη μετάβαση σε ένα στόλο μηδενικών εκπομπών και τα οχήματά της σε ποσοστό 30% είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων – αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Η περιβαλλοντική ζώνη 3, στην οποία θα μπορούν να κινούνται μόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, προβλέπεται ότι θα επηρεάσει τις μετακινήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Νομίζω ότι το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να είχε συνομιλήσει με τους ενδιαφερόμενους φορείς πριν λάβει μια τέτοια απόφαση. Να διευκρινίσει τις συνέπειες που θα έχει αυτή η απόφαση για τους πολίτες της Στοκχόλμης, τις προκλήσεις που επιφέρει στον κλάδο του ταξί και κυρίως ποιες αυξημένες ανάγκες θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν οι υποδομές εξαιτίας αυτής της κίνησης», λέει η Περνίλα Σάμουελσον, εκτελούσα χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Taxi Stockholm.

Η ίδια επιδιώκει έναν διάλογο μεταξύ του κλάδου των μεταφορών, των πολιτικών και των αρμόδιων αρχών, ώστε να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα διασφαλίζει τόσο τη βιωσιμότητα της πόλης όσο και το σύστημα μεταφορών της Στοκχόλμης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...