Μασσαλία: Οι οδηγοί ταξί προειδοποιούν με αποκλεισμό της πόλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα

Οι οδηγοί ταξί της Μασσαλίας προτίθενται να αποκλείσουν την πρόσβαση στην πόλη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον σχεδίου που προβλέπει την καθιέρωση ενιαίας τιμής για ορισμένες διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο. Το σχέδιο, που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στη νομαρχία στις 24 Αυγούστου, άναψε το φιτίλι της αντιπαράθεσης.

Εκείνη την ημέρα, «η νομαρχία κάλεσε ορισμένα από τα συνδικάτα σε συνάντηση για να τα ενημερώσει για την επιθυμία του υπουργείου Οικονομίας να θεσπίσει σταθερή τιμή στη Μασσαλία», λέει ο Ρισάρ Ταγκαριάν, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί της Μπους-ντι-Ρον, «αλλά έστειλαν την πρόσκληση με λανθασμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να παραστεί τελικά μόνο ένα από τα τέσσερα αντιπροσωπευτικά συνδικάτα».

Ο Ταγκαριάν επισημαίνει ότι οι τιμές των ταξί είναι ήδη ρυθμισμένες, καθώς ανακοινώνονται κάθε χρόνο από το υπουργείο για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. «Δεν αυξάνουμε τις τιμές μας κατά 30% κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, όπως κάνουν τα ξενοδοχεία, για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή», τονίζει.

Όπως καταγγέλλει, η ενιαία τιμή, προς την κατεύθυνση της οποίας εργάζεται η πολιτεία μετά από διαβουλεύσεις με τους φορείς διαχείρισης των αεροδρομίων και τα τουριστικά γραφεία για τις τιμές των ναύλων, δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κυκλοφορίας ή τις νυχτερινές τιμές.

Τα συνδικάτα ταξί προειδοποιούν ότι θα εμποδίσουν την πρόσβαση στην πόλη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα στη Μασσαλία, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Μεσογειακών Συναντήσεων. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη ποντίφικα στη Μασσαλία μετά από εκείνη του Κλήμη Ζ΄, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη τον Οκτώβριο του 1533. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να τελέσει λειτουργία στο γήπεδο Βελοντρόμ, η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, ενώ στην πόλη αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες.

Ο δήμαρχος προσπαθεί να εξομαλύνει την κατάσταση καλώντας εκ των υστέρων τα συνδικάτα ταξί σε συναντήσεις, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. «Περιμένουμε ένα μήνυμα από τη νομαρχία, αλλά βλέπουμε ότι ο μόνος δρόμος που απομένει είναι ο αποκλεισμός», δήλωσε ο Ταγκαριάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου της Μασσαλίας, στην πόλη δραστηριοποιούνται 1.560 οδηγοί ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...