Σουηδία: Κοινές οι προκλήσεις για τον κλάδο ταξί, συμπεραίνει η σύνοδος των σκανδιναβικών ενώσεων

Η Σουηδική Ένωση Ταξί διοργάνωσε τη Σκανδιναβική Σύνοδο Ταξί στη Στοκχόλμη στις 6-7 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν ενώσεις του κλάδου από τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ισλανδία και τη Φινλανδία.

Οι ενώσεις αυτές εκπροσωπούν συνολικά 13.162 μέλη, σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται απελευθερωμένη σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες. Οι πέντε χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο αντιμετωπίζουν τρεις κοινές προκλήσεις, τις οποίες απαρίθμησαν στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου:

– Ο εξηλεκτρισμός των οχημάτων ταξί και η απαλλαγή τους από τα ορυκτά καύσιμα βρίσκονται σε καλό δρόμο. Για παράδειγμα, τα ταξί του Όσλο θα απαλλαγούν πλήρως από τα ορυκτά καύσιμα τον Νοέμβριο του 2024. Τα ταξί μηδενικών εκπομπών ρύπων συμβάλλουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων, κάτι που οι πελάτες εκτιμούν και απαιτούν.

– Ο κλάδος των ταξί έχει μεγάλη ανάγκη από προσλήψεις. Για πολλούς, τα ταξί είναι το πρώτο βήμα στην επαγγελματική τους ζωή. Το κράτος πρέπει να διευκολύνει την είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά εργασίας και να καταργήσει τα περιττά εμπόδια στην εκπαίδευση και την εργασία.

– Τα νομικά πλαίσια διαφέρουν μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών. Ανεξάρτητα από τη νομοθεσία, ωστόσο, τα κράτη διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση του ανταγωνισμού με ίσους όρους. Οι αρχές και η αστυνομία πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στους ελέγχους, ώστε να τηρούνται οι νόμοι και οι ρυθμιστικοί κανονισμοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...