Ισπανία: Ο κλάδος των ταξί καταθέτει μήνυση κατά 12 εταιρειών VTC για απάτη στους τεχνικούς ελέγχους οχημάτων

Η Επαγγελματική Ομοσπονδία Ταξί της Μαδρίτης (FPTM) και το Taxi Project κατέθεσαν από κοινού μήνυση κατά δώδεκα εταιρειών ενοικιαζόμενων οχημάτων για απάτη όσον αφορά τους τεχνικούς ελέγχους οχημάτων.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των δύο εναγόντων, στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου θα κληθούν να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, στελέχη των ομίλων Auro και Tuenti, των μεγαλύτερων παρόχων στόλου σε πλατφόρμες κινητικότητας.

Οι εν λόγω εταιρείες κατηγορούνται από τους φορείς των ταξί ότι συνέδεαν οχήματα στις άδειες κυκλοφορίας χωρίς να αλλάζουν τον κωδικό ταξινόμησής τους στο δελτίο τεχνικών στοιχείων και στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Αναφέρουν ότι η πρακτική αυτή, κατά τη γνώμη τους «δόλια», είναι ένα διπλό παιχνίδι, «παράνομο βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα»: αφενός οι εταιρείες αποφεύγουν τους υποχρεωτικούς ετήσιους τεχνικούς ελέγχους και την καταβολή των ανάλογων τελών, αφετέρου χρησιμοποιούν οχήματα leasing με παράνομο κωδικό ταξινόμησης. Μια φόρμουλα «που τους επιτρέπει να γλιτώνουν το 60% των επιθεωρήσεων σε σύγκριση με τον τομέα των ταξί».

Οι δύο ενώσεις προειδοποίησαν ότι αυτή είναι «η αρχή μιας σειράς καταγγελιών που θα υποβληθούν κατά αυτών των πλατφορμών, οι οποίες συστηματικά δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς μεταφορών στη συντριπτική πλειονότητα των αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...