Uber: Δυσλειτουργία του μετατροπέα νομίσματος οδήγησε στη χρέωση επιβάτη με 29.994 δολάρια για διαδρομή κόστους 54 δολαρίων

Ένα άκρως δυσάρεστο συμβάν που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κόστα Ρίκα δημοσιοποίησε ο Ντάγκλας Ορντονέζ στο Twitter για να εκφράσει την οργή του, αφού χρεώθηκε από την Uber με το ιλιγγιώδες ποσό των 29.994 δολαρίων για μια απλή διαδρομή που θα έπρεπε να κοστίζει μόνο 54 δολάρια. Η υπέρογκη χρέωση ήταν αποτέλεσμα λάθους στον  μετατροπέα νομίσματος της εφαρμογής Uber.

O Ορντονέζ αμφισβήτησε τη χρέωση, αποκαλύπτοντας ότι το κόστος δεν είχε μετατραπεί σωστά από τα δολάρια ΗΠΑ στο τοπικό νόμισμα της Κόστα Ρίκα. Επιπλέον, επέκρινε τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό Altura Credit Union επειδή επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, παρά την ασυμφωνία στο ποσό.

Μετά την αρχική του καταγγελία, ο Ορντονέζ επανήλθε με νέα ενημέρωση στις 2 Ιουλίου, τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό. Ανέφερε ότι η Altura Credit Union και το Τμήμα Υποστήριξης της Uber έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση και καθυστέρηση στην επίλυση του ζητήματος.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του και με την ανησυχία του να εντείνεται, ο Ορντονέζ τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για να περάσει τη διαδικασία συναλλαγής ένα τόσο μεγάλο ποσό. Ωστόσο, μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες έντονων συζητήσεων, έλαβε τελικά την ειδοποίηση ότι η χρέωση των 29.994 δολαρίων θα εκκαθαριζόταν, πράγμα που σημαίνει ότι η δοκιμασία φτάνει, ευτυχώς για εκείνον, στο τέλος της.

Αν και παραμένει ασαφές ποιος ήταν τελικά υπεύθυνος για το λάθος του μετατροπέα και την επακόλουθη λανθασμένη χρέωση, το περιστατικό αυτό αναδεικνύει ορισμένους από τους κινδύνους και την αξιοπιστία όσον αφορά τα ψηφιακά συστήματα πληρωμών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...