Ρώμη: Bαποράκι πουλούσε ναρκωτικά σε οδηγούς ταξί και ενοικιαζόμενων στο αεροδρόμιο – 18 οδηγοί θετικοί στα τεστ

Το κόλπο ήταν καλοστημένο: προσποιούνταν τον καθαριστή τζαμιών και πουλούσε ναρκωτικά. Με αυτόν τον τρόπο, για να μην κινήσει υποψίες, έπαιρνε «φιλοδώρημα» – στην πραγματικότητα το αντίτιμο της δόσης. Οι πελάτες του ήταν οδηγοί ταξί και ενοικιαζόμενων οχημάτων που εργάζονταν κοντά στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Οι πράκτορες της συνοριακής αστυνομίας του Φιουμιτσίνο, υπό τον συντονισμό της Εισαγγελίας της Ρώμης, σταμάτησαν το κύκλωμα διακίνησης. Ένας άνδρας, ξένος πολίτης, συνελήφθη.

Il nuovo sistema ufficiale di gestione e regolamentazione del servizio taxi per i passeggeri in arrivo all’aeroporto di Roma Leonardo Da Vinci a Fiumicino, 18 febbraio 2020. ANSA/Telenews

Η έρευνα προέκυψε από μια σειρά ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ μεταξύ ορισμένων οδηγών ταξί και ενοικιαζόμενων μπροστά από το κεντρικό αεροδρόμιο της Ρώμης και άρχισαν να αναζητούν τον προμηθευτή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μάλιστα, 18 οδηγοί ταξί και ενοικιαζόμενων βρέθηκαν θετικοί στο τεστ ναρκωτικών. Έχουν ανακληθεί ήδη οι άδειες οδήγησής τους και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες. Οι δικαστικές αποφάσεις θα κρίνουν κατά πόσον είναι ικανοί να παρέχουν την υπηρεσία επιβατικής μεταφοράς.

Σε δεύτερη φάση, οι αστυνομικοί έστρεψαν τις έρευνές τους προς εκείνους που τους πωλούσαν τα ναρκωτικά, κυρίως χασίς και κοκαΐνη. Έπειτα από μια σειρά παρακολουθήσεων, εντόπισαν τον διακινητή: τον «καθαριστή τζαμιών». Ο άνδρας φέρεται να είχε στήσει την παράνομη επιχείρησή του πουλώντας μικρές δόσεις, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση. Οι έρευνες, ωστόσο, αποκάλυψαν την πραγματική έκταση της διακίνησης και έτσι εκδόθηκε ένταλμα προφυλάκισης, το οποίο εκτελέστηκε από αστυνομικούς του Φιουμιτσίνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *