Επιστολή απόγνωσης της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ταξί στον υπουργό Μεταφορών.Χωρίς άμεση αύξηση στα κόμιστρα, το ταξί οδηγείται στην χρεωκοπία

Βερολίνο. «Τιμές ρεκόρ στα καύσιμα, τιμές ρεκόρ στο κόστος συνεργείου, σημαντικές συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού και τώρα την 1η Ιουλίου και κατ\’ εξαίρεση και την 1η Οκτωβρίου προσαρμογές στον κατώτατο μισθό κατά 20%. Το οικονομικό μας περιθώριο στη βιομηχανία ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτων δεν ήταν ποτέ σπουδαίο, αλλά τώρα έχει εξαντληθεί», τονίζει η Bundesverband Taxi- und Mietwagen eV (Γερμανική Ομοσπονδία Ταξί και Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων με οδηγό) σε επιστολή προς τους υπουργούς μεταφορών των ομοσπονδιακών πολιτειών και των δήμων.
«Κάθε αρτοποιός μπορεί να αποφασίσει μόνος για την τιμή στα ψωμάκια του. Η βιομηχανία ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό εξαρτάται από τις αποφάσεις του δημόσιου τομέα σε 802 διαφορετικές περιοχές στη Γερμανία (σ.σ τόσα είναι και τα τιμολόγια που αφορούν το ταξί», εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης Herwig Kollar. Επομένως, οι αυξήσεις πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα, διαφορετικά απλά δεν θα υπάρχουν προοπτικές για πολλές εταιρείες ταξί.

\"\"
Η δραματική έκκληση: η επιχείρηση ταξί είναι μέρος των τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς και, όπως όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παλεύει για επιβίωση! Όπως τα λεωφορεία και τα τρένα, έτσι και το ταξί χρειάζεται κάθε επιβάτη. Αλλά όπως οι τοπικές εταιρείες δημόσιων μεταφορών ή οι εθνικοί πάροχοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς οικονομική βοήθεια, έτσι και το ταξί χρειάζεται υποστήριξη για να αντέξει.
«Δεν θέλουμε δώρα», τονίζει ο Herwig Kollar. Αλλά: «Οι πανταχού παρούσες αυξήσεις κόστους πρέπει να αντικατοπτρίζονται και στα τιμολόγια των ταξί. Ο τύπος και το εύρος της ανάγκης προσαρμογής διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, αλλά ισχύουν τα εξής: εάν ο κατώτατος μισθός προσαρμοστεί την 1η Ιουλίου και την 1η Οκτωβρίου, τότε πρέπει να είναι δυνατή η προσαρμογή του τιμολογίου σε αυτές τις ημερομηνίες. Σε κανονικούς καιρούς, η διαδικασία αλλαγής των τιμολογίων ταξί διαρκεί συχνά ένα χρόνο ή περισσότερο. «Δεν έχουμε αυτόν τον χρόνο τώρα. Οι διαδικασίες πρέπει να διεκπεραιώνονται γρήγορα και με προτεραιότητα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...