Η Uber θα κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αποκλειστική χρήση από τους οδηγούς-συνεργάτες της.

Το δικό της  ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μόνο για χρήση από τους οδηγούς-συνεργάτες της, σχεδιάζει να κατασκευάσει η Uber. Το αυτοκίνητο αναμένεται να εμφανιστεί στους δρόμους το 2023. Σύμφωνα με το περιοδικό \”Auto-Świecie\”, η Uber θα συνεργαστεί σε αυτόν τον τομέα με την βρετανική εταιρεία Arrival η οποία έχει εκτεταμένη εμπειρία επειδή συνεργάζεται μόνιμα με την Kia και τη Hyundai.

 Οι ίδιοι οι οδηγοί της  Uber, – όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας-  \”γνωρίζουν καλύτερα τι χρειάζονται\” και θα συμμετάσχουν στη διαδικασία δημιουργίας.

Η προτεραιότητα της Uber είναι ο εκσυγχρονισμός, η ασφάλεια, το κόστος, η ευκολία και η αξιοπιστία. Η Arrival θα κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο για την Uber με βάση τα υπάρχοντα φορτηγά και ηλεκτρικά λεωφορεία. Το εσωτερικό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και λειτουργικό, πολύ πιο απλό από ό, τι σε αυτοκίνητα που εισέρχονται στην αγορά.  Η Hyundai Motor και η Uber έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για την ηλεκτροδότηση των υπηρεσιών κινητικότητας  στην Ευρώπη. Η Hyundai θα παρέχει στους συνεργάτες οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber τα μοντέλα Kona Electric και Ioniq Electric. Προς το παρόν, θα αναπτυχθεί συνεργασία στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες.

Η Uber δεν θέλει αυτοκίνητα καύσης μετά το 2030

Η ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών συνέπεσε με την ανακοίνωση της Uber για επίτευξη κινητικότητας μηδενικών εκπομπών έως το 2030 και 50% μέχρι το 2025 . Στο μέλλον, η Hyundai και η Uber σκοπεύουν να αναπτύξουν κοινά σχέδια μάρκετινγκ και εκπαίδευσης για την προώθηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των πλεονεκτημάτων τους για τους οδηγούς που εργάζονται με την Uber.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...