Επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση (λόγω Covid-19) της γερμανικής κυβέρνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021

12.000 ευρώ το συνολικό κέρδος για κάθε αυτοαπασχολούμενο

          Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας (BMWI) δημοσίευσε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να παρατείνει την οικονομική ενίσχυση λόγω κορωναϊού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Τα δύο προγράμματα που τρέχουν είναι: α) το πρόγραμμα Γέφυρα και β) οικονομική ενίσχυση για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

          Οι εταιρείες ταξί που κατά την διάρκεια της επανέναρξης των δραστηριοτήτων τους επαναφέρουν το προσωπικό από το καθεστώς βραχυπρόθεσμης εργασίας στο κανονικό ή προσλαμβάνουν νέα άτομα ή αυξάνουν με άλλο τρόπο την απασχόληση, λαμβάνουν εκτός από το κατ’ αποκοπή ποσό για τις δαπάνες προσωπικού και επίδομα επανεκκίνησης.

Η επιδότηση αυτή προορίζεται για τη στήριξη των εταιρειών στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων δαπανών προσωπικού. Για παράδειγμα: Μια εταιρεία θα λάβει επιδότηση το 60% της διαφοράς μεταξύ των πραγματικών δαπανών προσωπικού τον μήνα χρηματοδότησης (Ιούνιος 2021) σε σχέση με τον Μάιο. Τον Αύγουστο η επιδότηση έχει προσδιοριστεί στο 40% και τον Σεπτέμβριο στο 20%.

Για τους αυτοαπασχολούμενους η ενίσχυση επανεκκίνησης παρατείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Για το διάστημα Ιανουάριος 2021 – Ιούνιος 2021, η επιδότηση είναι 1.250 ευρώ ανά μήνα και για το διάστημα Ιούλιος 2021 – Σεπτέμβριος 2021, 1.500 ευρώ το μήνα. Για όλο το διάστημα του 2021 οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να λάβουν έως και 12.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα Γέφυρα μπορούν να ενταχθούν όσες επιχειρήσεις –μετά από φορολογικό έλεγχο – αποδείξουν ότι κατέγραψαν μειωμένες πωλήσεις τουλάχιστον κατά 30% στο διάστημα της πανδημίας.

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Peter Altmaier  δήλωσε: «Θέτουμε κίνητρα για μια νέα αρχή και δίνουμε μπόνους επανεκκίνησης στις εταιρείες που προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους. Στηρίζουμε τους αυτοαπασχολούμενους με το επίδομα επανεκκίνησης έως και 12.000 ευρώ για τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για μια νέα, κοινωνικά δίκαιη πτυχή του ευρέως φάσματος βοήθειας που παρέχει η γερμανική κυβέρνηση στους εργοδότες και στους εργαζόμενους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...