Το Πεκίνο, σε \”κρίσιμη κατάσταση\” λόγω εκδήλωσης νέου κοροναϊού. Απαγόρευση εξόδου από την πόλη σε Ταξί και άλλα οχήματα.


Η κυβέρνηση του Πεκίνου απαγορεύει την έξοδο από την πόλη σε ταξί και άλλα οχήματα που προσφέρουν υπηρεσίες μεταφορών, όπως ανέφερε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της κινεζικής πρωτεύουσας. Όσοι παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα θα αντιμετωπίσουν «αυστηρές κυρώσεις» από τις αρχές, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Η δημοτική κυβέρνηση του Πεκίνου έχει επεκτείνει τα επιδημιολογικά μέτρα ελέγχου και πρόληψης για να σταματήσει η εξάπλωση της νέας εστίας κορανοϊού που εντοπίστηκε στην κύρια αγορά της κινεζικής πρωτεύουσας , σύμφωνα με τον τοπικό τύπο. Έτσι, άτομα που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» – όπως στενές επαφές από τις 106 υποθέσεις που επιβεβαιώθηκαν από την περασμένη Πέμπτη – δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα, και όσοι το έχουν ήδη πράξει πρέπει να ενημερώσουν τις αρχές, αναφέρει η εφημερίδα Global Times.
Η εφημερίδα Global Times διαβεβαιώνει επίσης ότι μέχρι στιγμής περισσότερες από 29 γειτονικές κοινότητες που βρίσκονται γύρω από τις αγορές Xinfadi και Yuquandong έχουν σφραγιστεί, αφήνοντας τους κατοίκους τους περιορισμένους και υπό αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας.
Η δημοτική κυβέρνηση του Πεκίνου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη βρίσκεται σε \”κατάσταση πολέμου\” για να σταματήσει το ξέσπασμα και περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι άρχισαν να παρακολουθούν 7.120 κοινότητες και γειτονιές για να αποτρέψουν μια μαζική εξάπλωση.
Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τη Δευτέρα στην πόλη , η οποία διεξάγει δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος σε όποιον είχε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα ή που έχουν επισκεφθεί την αγορά φρέσκων τροφίμων Xinfadi. Περίπου 200.000 άτομα που επισκέφθηκαν την αγορά από τις 30 Μαΐου έχουν ειδοποιηθεί με επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, κλήσεις, πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και άλλες μεθόδους, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία Xinhua. Οι αρχές πραγματοποιούν δοκιμές νουκλεϊκών οξέων σε αυτούς τους ανθρώπους και τους ζητούν να παραμείνουν στο σπίτι υπό παρακολούθηση.
Η Κίνα πιστεύει ότι ένας σολομός που εισήχθη από την Ευρώπη θα μπορούσε να είναι η αιτία της επιδημίας του κοροναϊού στο Πεκίνο. Εκτός από τις τελευταίες 27 μολύνσεις που εντοπίστηκαν στο Πεκίνο, η Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε άλλα πέντε θετικά στην Κίνα σε τοπικό επίπεδο : τέσσερα στη βόρεια επαρχία Hebei, γειτονικά της πρωτεύουσας και μία στη νοτιοδυτική επαρχία Sichuan.
Το Πεκίνο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ο γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) του Πεκίνου, Cai Qi, επιβεβαίωσε ότι η πόλη βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση» και ότι τα καθήκοντα ελέγχου και πρόληψης κατά του ιού πρέπει να είναι η «ύψιστη προτεραιότητα». Σύμφωνα με τον Κάι, η πόλη θα εγγυηθεί προμήθειες για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των κατοίκων και θα τιμωρήσει τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να αυξήσουν τις τιμές των ειδών διατροφής.
Την Κυριακή, ο Κινέζος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Sun Chunlan έχει ήδη δηλώσει ότι πρέπει να ληφθούν «αποφασιστικά μέτρα» για να σταματήσει η εξάπλωση αυτής της νέας επιδημίας, καθώς και «αυστηρές επιδημιολογικές έρευνες» και «πλήρης ανίχνευση» για τον εντοπισμό και τον έλεγχο της πηγής μόλυνσης. Κάλεσε επίσης τις κοινότητες του Πεκίνου να «ακολουθήσουν αυστηρά» τα μέτρα πρόληψης και να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ύποπτων περιπτώσεων, ασθενών με πυρετό που θα μπορούσαν να είναι φορείς και στενές επαφές, και να τους βάλουν σε καραντίνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...