Οι οδηγοί ταξί της Μάλαγα αναφέρουν απώλειες 40% λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού από VTC

Από την AMAT (Asociación Malagueña de Autónomos del Taxi) αναφέρουν ότι  το ταξί έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται  για μια ρυθμιζόμενη δημόσια υπηρεσία.

Η ένωση ταξί της Μάλαγα (AMAT) έθεσε για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, την κατάσταση του «αθέμιτου ανταγωνισμού» που υπέστησαν από VTC οχήματα ,οι άδειες των οποίων «έχουν μονοπωληθεί από διεθνείς εταιρείες όπως η Uber ή η Cabify που φορολογούνται εκτός Ισπανίας».    

\"\"

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί της ΑΜΑΤ, Μιγκέλ Μαρτίν, επέκρινε «τη χαοτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο της Μάλαγα, δεν εφαρμόζει τους κανονισμούς. Υποφέρουμε από βάναυσο αθέμιτο ανταγωνισμό από πολυεθνικές εταιρείες που δουλεύουν ατιμώρητα σαν να ήταν ταξί, μια κατάσταση που μας προκαλεί απώλειες άνω του 40% ».

Ο Martín υπενθύμισε ότι «τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας συμφώνησαν να ελέγξουν τη δραστηριότητα του στόλου VTC, αλλά δεν το κάνουν. Οι κανονισμοί δεν τηρούνται, αυτά τα οχήματα εισβάλλουν σε στάσεις λεωφορείων και παραλαμβάνουν τους επιβάτες από το χέρι ».

«Η κυβέρνηση και ο δήμος διαθέτουν νομικά εργαλεία για την καταπολέμησή τους, αλλά δεν τα χρησιμοποιούν με αποτέλεσμα ακόμη και οχήματα από άλλες επαρχίες έρχονται να εργαστούν εδώ. Εκτιμούμε ότι το καλοκαίρι έχουμε διπλάσια VTC από τα ταξί, όταν νόμιμα θα έπρεπε να υπάρχει ένα VTC για κάθε 30 ταξί », τόνισε.

\"\"

Στο αεροδρόμιο και στο σταθμό

Σύμφωνα με την ΑΜΑΤ, \”έχουν οργανωθεί παράνομες επιχειρήσεις που λειτουργούν κυρίως στο αεροδρόμιο και στο σιδηροδρομικό σταθμό. Πριν από το καλοκαίρι η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα τους ελέγξει και έχουμε ζητήσει εξειδικευμένη μονάδα της Τοπικής Αστυνομίας για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά δεν μας εξυπηρετούν, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τα μέσα. Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να φροντίζονται και όχι να καταστρέφονται \”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...