Γερμανία: Πρόταση για δημιουργία κοινής εφαρμογής των ταξί για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού των πλατφορμών

Ο Άλεξ φον Μπάντενσταϊν της taxi.de προτείνει στους ανταγωνιστές του τη δημιουργία μιας κοινής εφαρμογής διαμεσολάβησης προκειμένου ο κλάδος των ταξί να αντιμετωπίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πλατφορμών στη Γερμανία.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Talex mobile solutions του Αμβούργου, που είναι γνωστή ως taxi.de, υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας «κοινής, ανεξάρτητης, σε όλη τη Γερμανία εφαρμογής παραγγελίας από τον κλάδο, για τον κλάδο» και κοινοποίησε το αίτημά του με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 σε όλους τους μεγάλους παρόχους λογισμικού διαμεσολάβησης. Κύριοι αποδέκτες του ήταν υπεύθυνοι επικοινωνίας των εταιρειών fms Austrosoft, GefoS, SuE, MPC-Software και Seibt & Straub. Στους παραλήπτες του μηνύματος περιλαμβάνονταν επίσης ο Μίκαελ Όπερμαν, διευθύνων σύμβουλος της Bundesverband Taxi und Mietwagen e.V., και ο δρ Μίκαελ Στερ, διευθύνων σύμβουλος της Fachvereinigung Personenverkehr Nordrhein Taxi-Mietwagen e.V.

Ο φον Μπάντενσταϊν σημειώνει ότι σήμερα οι πλατφόρμες ροκανίζουν την υπηρεσία ταξί «με αθέμιτες μεθόδους» που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο. Κατά τη γνώμη του, η δημιουργία μιας κοινής εφαρμογής παραγγελίας ταξί σε όλη τη γερμανική επικράτεια θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για τον τομέα.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι είχε ήδη κάνει την πρόταση στον Μίκαελ Μίλερ και τον Τόμας Γκρατς, οι οποίοι ήταν τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα, της ομοσπονδιακής ένωσης ταξί BZP. Δυστυχώς, η πρότασή του απορρίφθηκε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...