Βαρκελώνη: Οι οδηγοί ταξί θα παραλύσουν το κέντρο της πόλης στις 28 Μαΐου, εξοργισμένοι με την προκλητικότητα των πλατφορμών

Η ένωση Elite Taxi Barcelona, εξοργισμένη με τις επανειλημμένες αναβολές και την έλλειψη σαφήνειας στην επεξεργασία και τη σύνταξη του νόμου για τα ταξί, ο οποίος θεωρητικά θα έπρεπε να χρησιμεύσει για τη ρύθμιση των ενδιάμεσων πλατφορμών αλλά και για την αποσαφήνιση της δραστηριότητας των ενοικιαζόμενων οχημάτων, αποφάσισε να καλέσει σε δυναμική κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου, κατά την οποία θα «παραλύσει το κέντρο της Βαρκελώνης».

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, Τίτο Άλβαρεζ, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία εξήγησε ότι αυτός ο νόμος «για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν έρχεται ποτέ» και στη Βαρκελώνη έχουμε «όλο και περισσότερες πλατφόρμες κινητικότητας που κάνουν ό,τι θέλουν».

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε μόλις 24 ώρες μετά τη διαφημιστική εκστρατεία που ξεκίνησε η εταιρεία Cabify στον σιδηροδρομικό σταθμό Σαντς, στην οποία αναφερόταν στους χρόνους αναμονής για τα ταξί, προωθώντας τα συνεργαζόμενα με τις πλατφόρμες ενοικιαζόμενα οχήματα. Το… χάπενιγκ της Cabify περιλάμβανε και στοιβαγμένες βαλίτσες έξω από τον σταθμό, τις οποίες απομάκρυναν αστυνομικές δυνάμεις.

Η καμπάνια της πλατφόρμας μεταφορών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους οδηγούς ταξί της Βαρκελώνης, οι οποίοι απαιτούν να ψηφιστεί επιτέλους ο νόμος που θα θέτει όρια στις πλατφόρμες διαμεσολάβησης όσον αφορά τις επιβατικές μεταφορές.

Για το λόγο αυτό, την ερχόμενη Τρίτη, από τις 10.00 και μέχρι τις 13.00, οι οδηγοί ταξί θα παραλύσουν το κέντρο της Βαρκελώνης ξεκινώντας από τους Ενετικούς Πύργους, απαιτώντας από το Υπουργείο Μεταφορών «να εκπληρώσει τη δέσμευσή του και να εκδώσει το διάταγμα που θα ρυθμίζει τη διαμεσολάβηση των ενοικιαζόμενων οχημάτων και των υπηρεσιών ταξί, όπως είχε υποσχεθεί τον Ιανουάριο του 2023», για να μην εισβάλουν στην αγορά τα ενοικιαζόμενα οχήματα, παρέχοντας αστικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση της ένωσης έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι οδηγοί ταξί,

Από την  Εlite Taxi, απευθυνόμαστε στον κλάδο, τους ακούραστους αγωνιστές των δρόμων της Βαρκελώνης, για να προειδοποιήσουμε για δύο σημαντικές απειλές που θέτουν σε κίνδυνο την καθημερινή μας διαβίωση και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας.

Η Cabify έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία που υποτιμά την υπηρεσία ταξί στην πόλη, υποστηρίζοντας ότι η αναμονή για ταξί στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι μεγάλη. Η κίνηση αυτή επιδιώκει να δικαιολογήσει την παράνομη ανάπτυξή τους στη Βαρκελώνη και να αυξήσει την πίεση των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής στον κλάδο μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να πετύχει αυτή η απροκάλυπτη προσπάθεια πίεσης. Η απάντησή μας θα είναι σταθερή και αποφασιστική.

Οι πρόσφατες νομοθετικές προτάσεις για τα ταξί παρουσιάζουν πολλαπλούς κινδύνους, τους οποίους έχουμε αναλύσει στο έγγραφο τροπολογιών μας. Είμαστε εξοργισμένοι με την πιθανότητα να δημιουργηθούν εκατοντάδες αστικές άδειες ενοικιαζόμενων, ενταγμένων στη νέα κατηγορία Grand Tourismo, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν σε όλη την Καταλονία.

Γνωρίζουμε ότι πολυάριθμες εταιρείες υποβάλλουν ήδη αιτήσεις για αστικές άδειες για να λειτουργήσουν σε πόλεις όπως η Ταραγόνα και η Χιρόνα και σε μικρούς δήμους, ελπίζοντας να εισέλθουν στην αγορά από την πίσω πόρτα της καταλανικής νομοθεσίας μέσω αυτών των περιφερειακών αδειών.

Δηλώνουμε σθεναρά αντίθετοι στην κατάργηση του ελάχιστου μήκους των 4,90 μέτρων για τα οχήματα των πλατφορμών, αφού είδαμε πώς αυτές οι πλατφόρμες συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί εγκληματίες αψηφώντας τους θεσμούς, την αστυνομία και τον τομέα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο Μεταφορών να εκπληρώσει τη δέσμευσή του και να εκδώσει το διάταγμα που ρυθμίζει τη διαμεσολάβηση των πλατφορμών και τα ταξί, όπως είχε υποσχεθεί τον Ιανουάριο του 2023 και σύμφωνα με την Πρώτη Τελική Διάταξη του Π.Δ. 9/2022 για τα ενοικιαζόμενα οχήματα.

Ως απάντηση σε αυτές τις απειλές, την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου θα παραλύσουμε το κέντρο της πόλης από τις 10:00 έως τις 13:00, με σημείο συγκέντρωσης τους Ενετικούς Πύργους και προορισμό το κέντρο της Βαρκελώνης.

Είναι καιρός να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για άλλη μια φορά για τα δικαιώματά μας και να καταστήσουμε σαφές ότι το κιτρινόμαυρο ταξί είναι σύμβολο αυτής της πόλης και θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *