Μάλαγα: Εθελοντές ταξιτζήδες θα ενημερώνουν τους τουρίστες στο αεροδρόμιο για τους πειρατές οδηγούς

Tίποτα δεν αποτρέπει τους πειρατές οδηγούς να παίρνουν επιβάτες στο αεροδρόμιο της Μάλαγα. Ούτε καν, λένε οι οδηγοί ταξί, οι ενισχυμένοι έλεγχοι της αστυνομίας. Πρόκειται για ένα μόνιμο πρόβλημα, με τους αδειοδοτημένους ταξιτζήδες να δηλώνουν «απελπισμένοι», αναγνωρίζοντας όμως ότι η λύση είναι να συνεχιστεί η αύξηση των ελέγχων, τους οποίους εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς.

Οι περισσότεροι πειρατές εργάζονται συνήθως τη νύχτα, τις ώρες που τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων είναι λιγότερα, αν όχι ανύπαρκτα. Εκμεταλλεύονται την αναμονή για ταξί για να κλέψουν τους πελάτες προσφέροντάς τους καλύτερη τιμή, η οποία ποτέ δεν τηρείται. Για παράδειγμα, η διαδρομή μέχρι την Εστεπόνα, που χρεώνεται 120 ευρώ στα ταξί, ανεβαίνει στα 180 ευρώ στα πειρατικά οχήματα.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μάλαγα πρότεινε τη σύσταση μιας ομάδας εθελοντών οδηγών ταξί, οι οποίοι, φορώντας ένα κίτρινο γιλέκο και περιμένοντας στην αίθουσα αφίξεων, θα ενημερώνουν τους ταξιδιώτες για το ποιοι είναι οι πειρατές και τι κάνουν, καθώς και για όλες τις επιλογές μεταφοράς που υπάρχουν.

Η πρωτοβουλία, λέει ο εκπρόσωπος της Elite Taxi Costa del Sol, Γκιγιέρμο Ντίαζ, αντιγράφει τις δράσεις της Elite Taxi BCN στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, όπου εφαρμόστηκε με επιτυχία. «Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αν θα πάει το ίδιο καλά κι εδώ, αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι οδηγοί το υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, με 400 να έχουν ήδη υπογράψει τη συμμετοχή τους στην ομάδα».

Στόχος, η αντιμετώπιση των περίπου 40 πειρατών που παραμένουν ενεργοί, στους οποίους σε ώρες αιχμής προστίθενται άλλοι 10, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Elite, που μετακινούνται από τον σταθμό λεωφορείων ή το λιμάνι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *