Νέα διαμαρτυρία των οδηγών ταξί στη Νάπολη: Καίνε συμβολικά τις φωτοτυπίες των αδειών τους

Οι οδηγοί ταξί, ως συμβολική χειρονομία, αποφάσισαν να σκίσουν και να βάλουν φωτιά στις φωτοτυπίες των αδειών τους. «Η Περιφέρεια δεν μπορεί να αγνοήσει τις συνθήκες εργασίας μας – εξηγεί ο Rosario Gallucci, γραμματέας της Orsa Taxi – Η δική μας διαδήλωση είναι μια κραυγή πόνου, η κραυγή μιας εκνευρισμένης επαγγελματικής ομάδας. Δεν μπορούμε καν να βάλουμε βενζίνη στα αυτοκίνητα. Δεν είναι δυνατόν οι περιφερειακοί εκπρόσωποι να μας λένε απλώς ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Η πολιτική πρέπει να βρει λύσεις σε αυτήν την κοινωνική σφαγή».

«Καίμε τις άδειες, διότι προς το παρόν δεν κάνουμε τίποτα άλλο, δεν μπορούμε πλέον να βάζουμε βενζίνη στα αυτοκίνητά μας που ακινητοποιούνται. Ζητούμε επιδότηση από την Περιφέρεια, η οποία δεν έχει φτάσει ακόμη. Από την αρχή της πανδημίας υπήρξε μικρή ή καθόλου υποστήριξη σε σύγκριση με άλλες επαγγελματικές ομάδες. Ότι τα θεσμικά όργανα μας ακούνε, το ξέρουμε, αλλά περιμένουμε πολύ καιρό», εξηγεί ο οδηγός ταξί Alessandro Zingone στο πρακτορείο Dire.

«Μια αντιπροσωπεία από τους διαδηλωτές ταξί, μετά από ώρες διαμαρτυρίας, συναντήθηκε με τον Σύμβουλο της Obra de Marchiello, ο οποίος διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια περιμένει την έγκριση του διατάγματος υποστήριξης, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 19 Μαρτίου. Ενώ περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις, οι οδηγοί ταξί ανακοίνωσαν μια νέα κινητοποίηση για σήμερα Δευτέρα  22-3-2021.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...