Ισπανία: Η Uber διαφημίζει ψευδώς ότι έχει 100 οδηγούς στα Κανάρια Νησιά, ο κλάδος των ταξί το διαψεύδει

Η στρατηγική που ακολουθεί η αμερικανική πλατφόρμα κινητικότητας Uber σε κάθε πόλη όπου εισέρχεται είναι η χειραγώγηση των δεδομένων μέσω διαφημιστικών άρθρων στα μέσα ενημέρωσης.
Η πρακτική της Uber έχει ως εξής: Η διαφημιστική εταιρεία -που πληρώνεται από την πλατφόρμα- στέλνει ένα ειδησεογραφικό άρθρο μέσω δελτίου Τύπου στα μέσα ενημέρωσης για να το δημοσιεύσουν. Αυτό το δελτίο δημοσιεύεται ως είδηση και όχι ως διαφήμιση, προκειμένου να φαίνεται αξιόπιστο. Και με αυτόν τον τρόπο η Uber πραγματοποιεί την εκστρατεία μάρκετινγκ σε όλες τις πόλεις όπου δραστηριοποιείται.
Το ίδιο συνέβη και στη Βαρκελώνη, όπου ύστερα από τέσσερις μήνες από την έναρξη της λειτουργίας της, στις αρχές του 2021, δεν υπήρχαν ακόμη οδηγοί συνδεδεμένοι με την εφαρμογή της, αλλά η εταιρεία συνέχισε να διαφημίζει ότι συνδέθηκαν με την εφαρμογή της 200 οδηγοί σε έναν μήνα, κάτι που αποδείχθηκε εντελώς ψευδές, βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε το Μητροπολιτικό Ινστιτούτο Ταξί (IMET). Σήμερα, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας υπάρχουν περίπου 198 οδηγοί που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber.
Την ίδια στρατηγική ακολουθεί και η Free Now, η οποία επίσης υιοθετεί αυτού του είδους τη διαφήμιση. Η τελευταία ήταν στη Σαραγόσα, όπου η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται φέτος τον Ιούλιο. Αμέσως άρχισαν να εμφανίζονται άρθρα με τίτλους όπως «Η Free Now γνωρίζει μεγάλη υποδοχή στη Σαραγόσα», κάτι επίσης ψευδές, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρχε κανένας οδηγός ταξί που να συνεργάζεται με τη Free Now, αλλά όλοι αρνήθηκαν να ενταχθούν σε μια εταιρεία που παίρνει προμήθεια μέχρι και το 18%.
Για να επιστρέψουμε στα Κανάρια Νησιά, σύμφωνα με το El Diario de Avisos του ομίλου El Español, σχεδόν 100 οδηγοί ταξί από την Τενερίφη έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή Uber, κάτι εντελώς ψευδές όπως αναφέρει η πλατφόρμα Taxi Sí Canarias: «Σήμερα δεν υπάρχει κανένας οδηγός ταξί από την Τενερίφη που να συνεργάζεται με την Uber. Ως εκ τούτου, η Diario de Avisos, και η El Día (δύο εφημερίδες του νησιού), και ο Φελίπε Φερνάντεζ Αραμπούρου, γενικός διευθυντής της Uber στην Ισπανία, λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι η Uber έχει τύχει καλής υποδοχής ή όταν λένε ότι υπάρχουν 100 οδηγοί ταξί που συνδέονται στην πλατφόρμα της».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...