Βαλένθια: Τα ενοικιαζόμενα θα μπορούν να σταθμεύουν στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Το τρίτο τμήμα του Τμήματος Διαφορών του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία Ταξί της Βαλένθια κατά της απόφασης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Κοινότητας της Βαλένθια το 2023, η οποία κήρυξε άκυρες ορισμένες απαιτήσεις του δημοτικού διατάγματος που ρυθμίζει τη δραστηριότητα των ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς με οδηγό στη Βαλένθια.

Αυτό αναφέρεται σε απόφαση που εκδόθηκε στις 23 Ιουλίου, με την οποία το δικαστήριο δέχθηκε την ακυρότητα μέρους των περιορισμών που επέβαλε το δημοτικό συμβούλιο της Βαλένθια και απέρριψε τους ισχυρισμούς του κλάδου των ταξί.

Η προσβαλλόμενη απόφαση έκανε εν μέρει δεκτή τη διοικητική προσφυγή που είχαν καταθέσει η Cabify και άλλες εταιρείες και ακύρωσε τις παραγράφους α), β), γ), δ), ε) και στ) του άρθρου 53.bis.2 του διατάγματος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαλένθια για την κινητικότητα, το οποίο εγκρίθηκε το 2021 από την προηγούμενη τοπική κυβέρνηση.

Έτσι, μεταξύ άλλων, οι δικαστές ακύρωσαν τις απαιτήσεις προκράτησης μιας ώρας πριν από την παροχή της υπηρεσίας και απαγόρευσης στάθμευσης σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από την έδρα του φορέα εκμετάλλευσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η απαγόρευση της στάθμευσης σε δημόσιους δρόμους, καθώς και σε χώρους στάθμευσης σταθμών, αεροδρομίων και εμπορικών κέντρων εξακολουθεί να ισχύει, καθώς οι περιορισμοί αυτοί έχουν ισχύ νόμου και η απόφαση του δικαστηρίου αφορά μόνο στο δημοτικό διάταγμα.

Η συνδικαλιστική ομοσπονδία ταξί της Βαλένθια αμφισβήτησε την απόφαση στο Εφετείο. Το ίδιο έκανε και ο Δήμος της Βαλένθια, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση.

Από εκεί και πέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της έφεσης έγκειται στο να διαπιστωθεί αν αρκετά από τα ακυρωθέντα άρθρα του διατάγματος για την κινητικότητα, που εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαλένθια στις 23 Δεκεμβρίου 2021, «είναι ή όχι σύμφωνα με τις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας και της ελευθερίας εγκατάστασης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *