Αγγλία: Οδηγός ενοικιαζόμενου έχασε την άδειά του γιατί μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε

Ο οδηγός ενοικιαζόμενου Αζάρ Ικμπάλ εντοπίστηκε σε αυτοκινητόδρομο από αστυνομικούς να μιλάει σε κινητό τηλέφωνο ενώ οδηγούσε, τον Αύγουστο του 2022. Ο Ικμπάλ δεν ενημέρωσε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο του Μπάκιγχαμσαϊρ για την παράβαση, ως όφειλε, καθώς παραβίασε τους όρους της άδειας ιδιωτικής μίσθωσης. Τελικά ειδοποίησε την υπηρεσία αδειοδότησης του συμβουλίου τον Απρίλιο του 2023 και η άδειά του ανακλήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2023.

Ο οδηγός του ενοικιαζόμενου προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανατρέψει την αρχική του καταδίκη. Στις 19 Δεκεμβρίου 2023, αφού άκουσαν στοιχεία από τους παριστάμενους αστυνομικούς και παρακολούθησαν τις καταγραφές από τις κάμερες που έφεραν οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν, οι δικαστές τον κήρυξαν ένοχο. Του επιβλήθηκαν 6 βαθμοί ποινής και διατάχθηκε να καταβάλει πρόστιμο και δικαστικά έξοδα συνολικού ύψους 774 λιρών.

Ο Ικμπάλ άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία εκδικάστηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Ο περιφερειακός δικαστής έκρινε ότι η καταδίκη για χρήση κινητού τηλεφώνου ήταν επαρκής για να δικαιολογήσει την ανάκληση της άδειάς του και τον υποχρέωσε να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα, ύψους 5.500 λιρών.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο Μαρκ Γουίν, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής των Ρυθμιστικών Υπηρεσιών, δήλωσε:  «Το δημοτικό συμβούλιο του Μπάκιγχαμσαϊρ αναγνωρίζει τον σοβαρό κίνδυνο που ενέχει η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Αποτελεί σημαντική απόσπαση της προσοχής και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, θέτοντας τους επιβάτες, τους πεζούς και τους άλλους χρήστες του δρόμου σε σοβαρό κίνδυνο. Ο κίνδυνος από τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση μπορεί να αποφευχθεί πλήρως καθώς υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις hands-free. Το συμβούλιο αναμένει από τους αδειοδοτημένους οδηγούς να τηρούν τα επαγγελματικά πρότυπα, να συμμορφώνονται με το νόμο και να προστατεύουν τη δημόσια ασφάλεια. Οι οδηγοί που εντοπίζονται να οδηγούν ενώ χρησιμοποιούν το τηλέφωνο θα αντιμετωπίζουν την άμεση ανάκληση της άδειάς τους, σύμφωνα με την πολιτική μας». 

Σύμφωνα με την πολιτική του δημοτικού συμβουλίου του Μπάκιγχαμσαϊρ, οι οδηγοί που καταδικάζονται για παραβάσεις χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση δεν επιτρέπεται να κατέχουν άδεια για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *