1click.taxi: Πρωτοποριακή συσκευή κλήσης ταξί

Η παραγγελία ταξί με το πάτημα ενός κουμπιού δεν είναι δυνατή μόνο μέσω εφαρμογής, αλλά έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια και σε ξενοδοχεία, ιατρεία και εστιατόρια. Εκεί χρησιμοποιούνται συσκευές που χρησιμοποιούν μια κάρτα SIM για την απευθείας σύνδεση με το σύστημα μεταγωγής της εταιρείας ταξί ή το αντίστοιχο κέντρο ελέγχου. Με ένα κλικ η παραγγελία ενεργοποιείται.
Ένας από τους ηγέτες της αγοράς με παγκόσμια παρουσία είναι η ολλανδική Taxi Butler, η οποία εξέλιξε περαιτέρω το σύστημα του παρόχου FMS/Austrosoft, το οποίο χρησιμοποιείται με την ονομασία Autobooker από τους χρήστες του λογισμικού FMS και της εφαρμογής taxi.eu.
Η συσκευή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από κέντρα ταξί και εταιρείες που μεσολαβούν με άλλα συστήματα. «Το 1click.taxi τρέχει στον AppServer της FMS, γι\’ αυτό και είναι δυνατή η ενσωμάτωση οποιουδήποτε άλλου κέντρου μέσω της διεπαφής της πλατφόρμας ταξί, η οποία χρησιμοποιείται ήδη για την Deutsche Bahn (TaBeA)», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της FMS σε σχετική ερώτηση.
Η ανοικτή διεπαφή είναι ένα από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά του προϊόντος παραγγελίας. Τα κουμπιά παραγγελίας είναι ενσωματωμένα στη συσκευή, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί ξεχωριστά για ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ. Μια ενσωματωμένη κάρτα SIM διεθνούς περιαγωγής διασφαλίζει ότι θα συνδέεται πάντα με το ισχυρότερο δίκτυο. Για τη διαμόρφωση, τη διαχείριση και την αξιολόγηση των συσκευών, τα κέντρα ταξί και οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν μια διαδικτυακή πύλη, ενώ ένα smart plug αυξάνει τη διάρκεια ζωής της ενσωματωμένης μπαταρίας. Τέλος, οι επιβάτες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την προσέγγιση του ταξί.
Πολλές λειτουργίες μπορούν να ρυθμιστούν κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης που αναφέρθηκε παραπάνω. Για παράδειγμα, μπορούν να δημιουργηθούν εκ των προτέρων συχνά χρησιμοποιούμενες διευθύνσεις προορισμού. Αυτό επιτρέπει, για παράδειγμα, στο προσωπικό ενός ξενοδοχείου όχι μόνο να παραγγείλει το ταξί με ένα κλικ στο αντίστοιχο κουμπί για την κράτηση μιας διαδρομής προς τον σιδηροδρομικό σταθμό ή το αεροδρόμιο, αλλά και να ενημερώνει ταυτόχρονα το κέντρο ελέγχου ταξί για τον προορισμό.
Στην περίπτωση διαδρομών με σταθερή τιμή, υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρέωσης απευθείας μέσω του ξενοδοχείου με τη μορφή μηνιαίου τιμολογίου. Ο πελάτης του ξενοδοχείου χρεώνεται την τιμή της διαδρομής απευθείας στον λογαριασμό του ξενοδοχείου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει μόνο μία πληρωμή και θα λάβει μόνο μία απόδειξη για την εξόφληση του λογαριασμού.
Εκτός από τις τεχνικές καινοτομίες, το 1click.taxi έχει επίσης αποκτήσει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό. «Είναι ένα κινητό τοποθετημένο σε ένα πλαίσιο», γράφει η FMS. Αυτό το πλαίσιο μπορεί επίσης να εκτυπωθεί -χωρίς χρέωση- με το λογότυπο του κέντρου ταξί, αν η ποσότητα της παραγγελίας ξεπερνά τις εκατό συσκευές».
Οι συσκευές πωλούνται ως συνδρομητικό μοντέλο. Το συνολικό κόστος είναι 15 ευρώ μηνιαίως ανά συσκευή. Η αγορά της συσκευής είναι ιδανική για όλους τους τακτικούς πελάτες που παράγουν μεγάλο αριθμό (απλών) παραγγελιών ανά μήνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...