Λονδίνο: Η Aρχή Μεταφορών επικαιροποιεί τις απαιτήσεις για τους οδηγούς ταξί και οχημάτων ιδιωτικής μίσθωσης

Η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε επικαιροποιήσεις των απαιτήσεων για τους οδηγούς ταξί και οχημάτων ιδιωτικής μίσθωσης (PHV), περιγράφοντας τις νέες προϋποθέσεις αδειοδότησης. Οι αλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της Αρχής για την ασφάλεια των επιβατών και τη συνολική βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών επιβατικής μεταφοράς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αλλαγές που επέρχονται στις απαιτήσεις αδειοδότησης είναι οι εξής:
-Ενημερώσεις που αντικατοπτρίζουν τις περσινές αλλαγές στις μεταβατικές διατάξεις για την αγγλική γλώσσα και τις απαιτήσεις περί ασφάλειας και τήρησης των κανονισμών για τους οδηγούς PHV.
-Αναθεώρηση της πολιτικής σε σχέση με όσους αποτυγχάνουν στην αξιολόγηση τοπογραφικών γνώσεων ή της αγγλικής γλώσσας.
-Συμπερίληψη των αδικημάτων παρενόχλησης με τις καταδικαστικές αποφάσεις.
-Μείωση του χρονικού διαστήματος πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο επαναχορήγησης άδειας οδήγησης μετά από ανάκληση (από 12 σε 6 μήνες).
-Αναθεωρημένη πολιτική για τους οδηγούς που στερήθηκαν την άδεια οδήγησης για 28 ημέρες ή λιγότερο. Η άδεια θα αναστέλλεται, αλλά δεν θα επιστρέφεται στην TfL για την περίοδο της αναστολής.
-Νέες οδηγίες σχετικά με τις παραβιάσεις των δικαστικών αποφάσεων.
-Επικαιροποιήσεις που αντικατοπτρίζουν την υποχρεωτική χρήση του Εθνικού Μητρώου Απορρίψεων, Ανακλήσεων και Αναστολών Αδειών Λειτουργίας και άλλες απαιτήσεις του νόμου περί ταξί και οχημάτων ιδιωτικής μίσθωσης (προστασία και οδική ασφάλεια) του 2022.
-Επικαιροποιήσεις που περιλαμβάνουν τα πρόσθετα αδικήματα του νόμου περί ισότητας του 2010 (άτομα με αναπηρία).
Διευκρινίσεις σχετικά με την εκ νέου αδειοδότηση μετά από αποκρυβείσα καταδίκη.
-Αναθεωρημένη καθοδήγηση για την παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την επαναδειοδότηση οδηγών εν αναμονή του αποτελέσματος του ελέγχου ποινικού μητρώου και πότε οι οδηγοί μπορούν να εργαστούν μετά τη λήξη της άδειάς τους.
Η TfL ανακοίνωσε, τέλος, ότι θα ενημερώσει γι’ αυτές τις αλλαγές τους κατόχους αδειών με προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα, από τις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με δημοσίευση στην επερχόμενη καλοκαιρινή έκδοση του περιοδικού της On Route.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...