Ηνωμένο Βασίλειο: Μόλις το 13% των διαδρομών με ταξί και ενοικιαζόμενα υπερβαίνουν τα 10 μίλια

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, το συντριπτικό ποσοστό του 87% των διαδρομών με ταξί και PHV αφορούν αποστάσεις κάτω των 10 μιλίων (16 χλμ).

Το ποσοστό αυτό ευθυγραμμίζεται με τις τάσεις που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα έτη, υποδεικνύοντας ένα σταθερό πρότυπο στη χρήση αυτών των υπηρεσιών μεταφοράς. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα ταξί χρησιμοποιούνται κυρίως για μεσαίες διαδρομές, αποτελώντας έναν κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα των αστικών μεταφορών.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι διαδρομές με ταξί είναι γενικά για ελαφρώς μεγαλύτερες αποστάσεις σε σύγκριση με άλλους τρόπους μεταφοράς, με λιγότερες διαδρομές που δεν ξεπερνούν το 1 μίλι. Η τάση αυτή πιθανόν να οφείλεται στην ευκολία και τη διαθεσιμότητα των ταξί και των ενοικιαζόμενων για μικρές και μεσαίες αποστάσεις, όπου οι επιλογές των δημόσιων μεταφορών μπορεί να μην είναι άμεσες ή συχνές.

Μια πιο προσεκτική εξέταση των δεδομένων δείχνει ότι το 62% αυτών των μετακινήσεων είναι μεταξύ 2 και 10 μιλίων. Αυτό το εύρος καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών μετακίνησης στις πόλεις. Τα ταξί και τα ενοικιαζόμενα διαδραματίζουν έτσι ζωτικό ρόλο στην κάλυψη του κενού μεταξύ των σύντομων περιπάτων και των μεγαλύτερων διαδρομών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτά τα πρότυπα μετακίνησης θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους πολεοδόμους και τις αρχές μεταφορών, καθώς αναδεικνύουν την ανάγκη για μια ισορροπημένη προσέγγιση κατά την ανάπτυξη λύσεων αστικής κινητικότητας. Καθώς οι πόλεις αναπτύσσονται και εξελίσσονται, η εξάρτηση από αυτές τις υπηρεσίες για διαδρομές μεσαίας εμβέλειας είναι πιθανό να παραμείνει βασικό στοιχείο της στρατηγικής διαμόρφωσης των αστικών μεταφορών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *